Connect with us

Lifestyle

Wizz Air отбелязва Международния ден на жената с планове за повече жени пилоти и мениджъри

Avatar

Публикувано

на

Photo 1

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, отбелязва Международния ден на жената и предстоящата Седмица на жените в авиацията, като обяви, че ще засили своя ангажимент за увеличаване на половото многообразие в авиационната индустрия. Компанията планира да наема все повече жени като пилоти и на висши ръководни позиции.

По последни данни само 5.1%* от пилотите в света са жени, което свидетелства за необходимостта в индустрията да се стимулира разнообразието в ролите, които традиционно са доминирани от мъже. Днес Wizz Air потвърждава намерението си да увеличи броя на дамите пилоти чрез своята програма Cabin Crew to Flight Deck, която подкрепя амбициозните членове на кабинния екипаж да преодолеят бариерите пред това да станат пилоти чрез всеобхватна финансова помощ, покриване на разходи по пътувания и настаняване, както и съобразен график за работа и обучение.

40-месечната обучителна програма на WIZZ предлага на мотивираните членове на екипажа възможността да изградят кариера в най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, летейки на борда на една от най-младите и ефективни флотилии в индустрията.

По повод седмицата на жените в авиацията, стартираща от 8 март 2021 г., Wizz Air обещава да подкрепи кариерното развитие на жените във всички области на авиационната индустрия, включително да създаде баланс между половете на висшите ръководни позиции в авиокомпанията.

Advertisement

Марион Джефроа, главен корпоративен директор на Wizz Air, каза: „В WIZZ знаем, че разнообразната работна сила ни прави по-добри, поради което отдаваме заслуженото на жените в нашата компания не само днес, но и всеки ден, тъй като те играят жизненоважна роля в нашия бизнес. Нашата мисия е да мотивираме следващото поколение дами в авиацията, като им дадем възможност да започнат и да развият кариерата си в Wizz Air. От кабинния екипаж и пилотите до летателните инженери, наземните механици и офис служители, ние продължаваме да подкрепяме жените и тяхното кариерно развитие в тази индустрия и днес потвърждаваме своя ангажимент да помогнем за постигането на баланс между половете в авиационната индустрия.“

*Според проучване, направено от Международната общност на жените пилоти на самолети (The International Society of Women Airline Pilots). 

 

Continue Reading
Advertisement