Connect with us

Lifestyle

Wizz Air открива нова база в Катания

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Авиокомпанията стартира 6 нови маршрута от Италия – 5 от Катания и 1 от Милано Малпенса

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената* авиокомпания в Европа, обяви днес откриването на своята 36-а база в Катания, Италия. Авиокомпанията ще базира 2 самолета Airbus A321 на местното летище през октомври 2020 г. Заедно със създаването на новата база и като допълнение на актуалните 15 маршрута от Катания, Wizz Air обяви 5 нови услуги до Рим Фиумичино, Болоня, Венеция, Меминген (Мюнхен Запад) и Лондон Лутън, както и 1 нов маршрут от Милано Малпенса до Бари от октомври 2020 г. Местата по новите маршрути са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 9.99 евро**.

Wizz Air осъществява първия си полет до Катания през 2009 г. и оттогава компанията е превозила над 1.5 милиона пътници до и от сицилианския град. Wizz Air е амбицирана да продължи да развива своята мрежа и да прави пътуванията със самолет достъпни за все по-голям брой хора. Със създаването на най-новата си, 36-а база в Катания авиокомпанията ще допринесе и за по-голям икономически растеж в региона и ще създаде работни места в свързаните индустрии***. 2 самолета Airbus A321 ще бъдат базирани на местното летище и с тях ще бъдат оперирани 5 нови маршрута. Заедно с тях общият брой на дестинациите на Wizz Air от Катания през 2020 г. ще стане 20.

Разширяването на мрежата на Wizz Air от Катания и създаването на местна база е доказателство за дългосрочния ангажимент на авиокомпанията да предоставя все по-изгодни и достъпни възможности за пътуване на своите италиански клиенти. Днешната новина ще подкрепи местния туризъм в Катания и ще даде възможност на студентите да се завърнат в университетите си, ще позволи на семействата да прекарват повече време заедно и ще помогне за укрепване бизнес връзките както в Италия, така и извън страната.

Advertisement

Като допълнение, Wizz Air днес обяви и нов маршрут, свързващ Милано Малпенса с Бари. Авиокомпанията също ще увеличи честотата на изпълнение на маршрута Милано Малпенса – Катания от два на три пъти на ден.

Wizz Air е авиокомпания с висок кредитен рейтинг, с флотилия със средна възраст на самолетите от 5.4 години, състояща се от най-ефективните и устойчиви самолети в момента: Airbus A320 и Airbus A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. (57.2 гр/км/ пътник). Wizz Air също не е отложила доставката на нито един от чисто новите самолети от своята голяма поръчка за над 260 самолета от Airbus A320neo, което ще позволи на авиокомпанията да поддържа дългосрочно своите операции и допълнително да намали своя екологичен отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Wizz Air бе сред първите авиокомпании, които въведоха разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да е с ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена. За да отпразнува новата база, Wizz Air днес предлага отстъпка от 50% на цената на WIZZ Flex за всички резервации до и от Италия, направени на 8 септември 2020 г.

По време на пресконференцията в Катания днес Джордж Михалопулос, CCO на Wizz Air, каза: „Щатлив съм да съобщя новината за откриването на нашата 36-а база на летище Катания Фонтанароса с 2 нови самолета Airbus A321. Базата ще ни даде възможност да добавим 5 нови маршрута от града, да предлагаме все повече изгодни тарифи на местните пътници, както и да подкрепим местната икономика, създавайки нови работни места в този критичен момент. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят на клиентите възможно най-безопасните условия на борда на най-зелената флотилия** в Европа.“

Advertisement

„Бих искал да подчертая, че случилото се днес е страхотно – заяви Нико Ториси, главен изпълнителен директор на летището в Катания. Във време на голяма глобална криза, все още далеч от преодоляване, фактът, че водеща авиокомпания е решила да инвестира в Катания, откривайки оперативна база, е обнадеждаваща новина. За това искам искрено да благодаря на Wizz Air, чиято инвестиция е доказателство за това, че летище Катания и като цяло нашият район все още са изключително привлекателни.“

Continue Reading
Advertisement