Connect with us

Lifestyle

Wizz Air открива нова база в Сараево

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа, обяви днес своята 41-ва база в Сараево. Авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в столицата на Босна и Херцеговина през май 2021 г. Заедно със създаването на новата база Wizz Air обяви 9 нови услуги до 7 държави от Сараево от май 2021 г. Места по маршрутите вече могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 19.99 евро**.

Историята на Wizz Air в Босна и Херцеговина датира от май 2013 г., когато първият полет на превозвача излита от Тузла за Малмьо. Към днешна дата авиокомпанията е превозила почти 3 милиона пътници до и от страната за последните 8 години. Като част от стратегията си за разширяване, Wizz Air продължава да увеличава операциите си в Босна и Херцеговина и да бъде лидер на пазара. Със самолета Airbus A320, който компанията ще базира на летището в Сараево, ще бъдат извършвани 9 нови маршрута до Брюксел Шарлероа, Копенхаген, Дортмунд, Айндховен, Гьотеборг, Лондон Лутън, Меминген/Мюнхен, Базел-Мюлуз-Фрайбург (Euroairport), Париж Бове с общо над 250 000 места в продажба от Сараево през 2021 г. Разширената мрежа на Wizz Air ще подкрепи развитието на икономиката на Босна и Херцеговина, а също ще свърже Сараево с много вълнуващи дестинации.

Wizz Air е авиокомпания с кредитен рейтинг от инвестиционен клас, с флотилия със средна възраст на самолетите от 5.4 години, състояща се от най-ефективните и устойчиви самолети в момента Airbus A320 и Airbus A320neo. Емисиите на въглероден двуокис на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. (57.2 г/км/пътник). Превозвачът има активна поръчка на 268 от най-модерните самолети от семейството на Airbus – A320neo. Това ще позволи на авиокомпанията да намали още повече своя отпечатък върху околната среда с 30% на пътник до 2030 г.

Wizz Air също така сложи началото нова ера в безопасните пътувания, въвеждайки през 2020 г. засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на пътниците и екипажа. Кликнете тук, за да видите новото видео по темата на компанията.

Advertisement

Wizz Air също препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

По време на пресконференцията днес Андраш Радо, старши мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air, заяви: „След осем години успешни операции в Босна и Херцеговина днес съм изключително щастлив да обявя втората ни босненска база в Сараево, тъй като виждаме потенциал и търсене на нискотарифни пътувания в страната. Днешната новина е доказателство за нашата отдаденост да развиваме присъствието си в Босна и Херцеговина и да предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на нашите протоколи за безопасност. Нашата модерна флотилия, както и нашите засилени хигиенни мерки ще осигурят възможно най-добрите санитарни условия за пътниците. Wizz Air управлява най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-ниския отпечатък върху околната среда в Европа. Убедени сме, че с  новата база ще окажем положително въздействие върху икономическото развитие на Босна и Херцеговина и нейната туристическа индустрия.“

Нермин Зиадич, директор на департамента за въздушен трафик и авиационни услуги, каза: „На първо място, трябва да отбележим, че сме много доволни, че авиокомпания Wizz Air реши да създаде базата на нашето летище и вярваме, че това е новина, която ще бъде приветствана с радост от многобройните ни граждани, поради достъпните цени и маршрути, които компанията ще предложи. Ние сме особено доволни, че това са именно дестинации, където живеят голям брой наши сънародници. Когато авиокомпанията въведе маршрута Будапеща-Сараево преди четири години, имаше голям интерес и в резултат на това голям брой граждани посетиха красивата столица на Унгария и също така много туристи пътуваха до нашата столица. Откриването на новата база в Сараево е много важно както за летището, така и за целия туристически сектор. Както обикновено се случва, подобен ход предполага генериране на увеличен обем въздушен трафик. Всичко това е ключово не само за летището в Сараево, но и за целия туристически сектор в Босна и Херцеговина и за всички бизнеси, чиято работа и възстановяване в предстоящия период до голяма степен зависят от възобновяването на въздушния трафик в нашата страна.“

Continue Reading
Advertisement