Connect with us

Lifestyle

Wizz Air откри първата си руска база в Санкт Петербург

Avatar

Публикувано

на

Wizz Air, водещият нискотарифен превозвач в ЦИЕ и най-зелената* авиокомпания в Европа, обяви днес откриването на своята първа руска база – в Санкт Петербург. Това е 32-рата база в мрежата на авиопревозвача. Компанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летище Пулково през септември 2020 г. Заедно със създаването на новата база Wizz Air обяви старта и на 5 нови маршрута до 5 държави от Санкт Петербург, считано от 18 септември 2020 г. Местата по тези маршрути вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 24.99 евро**.

Първите полети на Wizz Air от Санкт Петербург стартират през 2017 г. и оттогава компанията е превозила над 250 000 пътници до и от руския град. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на първата си база в Русия и висококачествените услуги, които предлага, авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за развитието на туризма и хотелиерството в региона, свързвайки Русия с други страни. С новия самолет Airbus A320, който ще бъде базиран в Санкт Петербург, ще се извършват полетите по новите 5 маршрута до: Залцбург (Австрия), Осло (Норвегия), Копенхаген (Дания), Стокхолм Скавста (Швеция) и Малта.

Флотилията на Wizz Air е една от най-младите в света (със средна възраст на самолетите от 5.4 години) и се състои от най-ефективните в момента и устойчиви самолети от семейството на Airbus – A320 и A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air бяха най-ниските сред тези на европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. – 57.2 гр/км/пътник. В момента Wizz Air има и най-голямата активна поръчка на 267 самолета Airbus A320neo, която ще даде възможност на компанията да намали допълнително своя екологичен отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Advertisement

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air ще започне да интервюира млади и амбициозни кандидати за новата си база съвсем скоро. Дните за набиране на кабинен екипаж са показани тук.

По време на пресконференцията в Санкт Петербург днес Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: Днешната новина е доказателство за дългосрочния ангажимента на Wizz Air да създава все повече и по-изгодни възможности за пътуване за руските пътници. Този паметен момент на откриването на първата база на Wizz Air на летище Пулково и базирането на един от нашите най-модерни самолети тук подчертават значението на руския пазар за нашите операции. Wizz Air има твърд стратегически интерес към руския пазар и с удоволствие ще приветстваме пътници на борда на нашата млада и надеждна флотилия. Добавяйки пет нови маршрута от Санкт Петербург и придържайки се към най-високите стандарти на нашите протоколи за безопасност, ние сме уверени, че с ултра ниските си тарифи Wizz Air ще прави пътуването достъпно за все повече пътници в Русия.“

Леонид Сергеев, изпълнителен директор на оператора на летището в Пулково North Capital Gateway LLC, коментира: „Радваме се, че Wizz Air укрепва позициите си в Санкт Петербург. Днес Пулково е първото летище в Русия, което предлага на чуждестранните авиокомпании уникални пазарни условия като гъвкаво управление на тарифите и безплатни електронни визи за туристите от 53 страни, които посещават Санкт Петербург и Ленинградска област. Оперативната база на Wizz Air в Пулково ще създаде нови възможности за разширяване на маршрутната мрежа на превозвача и ще увеличи броя на директните услуги между Санкт Петербург и европейските градове. Пулково е напълно готово да обслужва международни полети. Уверен съм, че веднага щом ситуацията в света се стабилизира, развитието на Wizz Air в Санкт Петербург и дългоочакваното пускане на новите маршрути ще стимулира туристическите, бизнес и културните връзки между Русия и други държави. Без съмнение новите полети на Wizz Air ще бъдат с голямо търсене както сред руските, така и сред чуждестранните пътници.“

Advertisement
Continue Reading
Advertisement