Connect with us

Lifestyle

Wizz Air отново е в топ 10

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, днес обяви, че е получила най-високия рейтинг за безопасност и отново е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света.

Оценката на безопасността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи и сериозни инциденти на авиокомпанията, рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията.

Удостояването за втора година поред с най-високия, 7-звезден рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com, е голямо постижение и доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която безопасността е основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 137 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със средна възраст малко над 5 години. Авиокомпанията има и активна поръчка за над 250 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от семейството на Airbus A320neo.

Advertisement

Тази награда идва заедно с новата ера на безопасни пътувания, като Wizz Air бе сред двигателите за рестартирането на индустрията, като бе сред първите авиокомпании, които казаха „да“ на летенето и прилага строги здравни и хигиенни мерки за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на Wizz Air поддържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на групата на Wizz Air, каза: „Щастливи сме, че отново бяхме отличени с възможно най-високата оценка за безопасност. Много се гордея с моите професионални и отговорни колеги, че успяха да постигнат този топ резултат дори през една толкова трудна година. Допълнителните мерки за сигурност, въведени от Wizz Air през 2020 г., гарантират високо ниво на безопасност на борда на нашите млади и модерни самолети. С нашите подобрени хигиенни мерки, най-зелената флотилия в Европа и страхотни услуги, ние приветстваме пътниците на борда.“

Continue Reading
Advertisement