Connect with us

Lifestyle

Wizz Air посрещна първия самолет A320neo

Avatar

Публикувано

на

Photo 4

Wizz Air, най-зелената авиокомпания* и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, получи доставката на първия си нов самолет Airbus A320neo (под регистрацията HA-LJA).

Това е 122-рият самолет във флотилията на авиокомпанията, състояща се изцяло от Airbus машини. Airbus A320neo, първият от този тип самолети във флотилията на Wizz Air, е оборудван с най-новите технологии в авиацията и предлага значителни екологични ползи, като почти 50-процентно намаление на шумовото замърсяване, съкращаване с 20% на разхода на гориво и почти 50% намаление на емисиите на въглероден диоксид в сравнение със самолети от предишно поколение. С модерния Airbus A320neo, оборудван с ултра ефективни двигатели Pratt & Whitney GTF, Wizz Air ще укрепи позицията си на една от най-зелените авиокомпании в света.

Сред нискотарифните авиокомпании с над 100 самолета Wizz Air оперира с най-младата флотилия със средна възраст на самолет от 5.43 години. Модерната и добре поддържана флотилия е сред ключовите козове за Wizz Air, която наскоро беше отличена сред топ 10 на най-безопасните нискотарифни превозвачи за 2020 г. от AirlineRatings.com.

Wizz Air е авиокомпания с висока кредитна стабилност и с флотилия, състояща се от най-ефективните и устойчиви в момента теснофюзелажни самолети Airbus A320 и A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air бяха най-ниските сред европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. (57.2 гр /км /пътник). В момента Wizz Air има и най-голямата активна поръчка на самолети Airbus A320neo, която ще даде възможност на компанията да намали допълнително своя екологичен отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Photo 3

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви:

Advertisement

„Щастливи сме да добавим още една ултра модерна машина към нашата постоянно растяща флотилия. Този нов самолет е истинско олицетворение на нашия бизнес модел ULCC (ултра нискотарифен модел) и ще предостави значителни предимства по отношение на разходите, както и ще допринесе за допълнително намаляване на вредните емисиите на Wizz Air. Нашата модерна флотилия, днес включваща първия самолет Airbus A320neo, както и засилените ни мерки за безопасност на борда ще гарантират възможно най-добрите санитарни условия за пътуващите. Wizz Air е превозвачът с най-ниски разходи в Европа, управляващ най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-нисък отпечатък върху околната среда и амбицията ни е това да продължи да е така.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Continue Reading
Advertisement