Connect with us

Компании

Wizz Air придобива 75 чисто нови самолета Airbus A321neo

Avatar

Публикувано

на

Photo 3

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-устойчива нискотарифна авиокомпания в Европа, обяви, че ѝ предстои закупуването на 75 нови самолета Airbus A321neo. Компанията е уведомила Airbus, че възнамерява да упражни правата си за покупка на новите ефективни и модерни самолети спрямо споразумението, което те имат.

75-те допълнителни самолета A321neo се очаква да бъдат доставени през 2028-29 г.* Придобиването им е в основата на амбициозната цел на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия и до края на десетилетието да разполага с 500 самолета. Моделът A321neo включва най-новите технологии в авиацията и ще помогне на авиокомпанията да укрепи позицията си на една от най-устойчивите нискотарифни авиокомпании. Сред значителните му предимства за околната среда са намаляване на шумовия отпечатък с близо 50%, на разхода на гориво с 20% и емисиите на азотен оксид с 50%.

Към момента Wizz Air разполага с флотилия от 165 ултрамодерни и ефективни самолета Airbus. Wizz Air управлява една от най-младите флотилии за къси разстояния в света, предлагайки на клиентите ненадминато изживяване при пътуване, като същевременно минимизира въглеродните емисии.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира: „Комбинацията от ултраниските разходи на Wizz Air и водещия на пазара самолет Airbus A321neo са силна предпоставка за бъдещия растеж на Wizz Air през следващото десетилетие, докато ние допълнително укрепваме позицията си като една от най-устойчивите авиокомпании в света. Ние сме на път да станем авиокомпания от 500 самолета до края на десетилетието. Заедно с това изпълняваме ангажимента си да намалим емисии ни на CO2 с 25% до 2030 г.“

Advertisement

*Датите за доставка на 75-те самолета са предмет на споразумение между Wizz Air и Airbus и ще подлежат на одобрение от акционерите на Wizz Air като сделка от клас 1 съгласно правилата за листване на Financial Conduct Authority.

Continue Reading
Advertisement