Connect with us

Lifestyle

Wizz Air разширява базата си в София и стартира 2 нови маршрута

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Авиокомпанията ще повиши честотата на полетите си до 11 от най-популярните си дестинации от София

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивият авиопревозвач в световен мащаб, днес отпразнува пристигането на своя 7-и самолет в базата си на Летище София. Това се случи на официална пресконференция при излитането на най-новия полет: София – Хамбург. Авиокомпанията обяви също стартирането на 2 нови маршрута от София до Стокхолм и до Хамбург и съобщи за повишаването на честотата на 11 от най-атрактивните си действащи полети. С новия самолет флотилията на Wizz Air в България достига 10 самолета.

Стартирането на двата нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм, е поредното доказателство за амбициите на авиокомпанията да развива българския пазар, като разширява мрежата си и добавя повече възможности за пътуване. Билетите по двата маршрута са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията. На днешната съвместна пресконференция с Летище София, Wizz Air обяви също повишаването на честота на полетите си до 11 софийски маршрута. От днес пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Базел, Абу Даби, Брюксел, Париж, Валенсия, Айндховен, Женева, Ница, Меминген (Мюнхен – Запад), Барселона, Тел Авив.

Новите маршрути на Wizz Air от София са очарователни европейски градове, които си заслужава да бъдат посетени. С морския си чар Хамбург е един от най-красивите и добре развити големи градове в Европа, който впечатлява със забележителности със 1200-годишната история. Стокхолм е една от най-красивите, чистите, зелените и вдъхновяващите столици в света, предлагаща безброй живописни гледки.

Advertisement

Евелин Джекел, Acting Network Officer, Wizz Air, сподели: „Това е значим момент за нас, тъй като разширяването на софийската ни база със 7-и самолет, стартирането на два нови маршрута и повишаването на честота на 11 от полетите ни носят множество предимства за пътниците и за икономиката като цяло. България е ключов за нас пазар и тези новости доказват ангажираността ни както да осигуряваме нови изгодни възможности за българските клиенти, така и да допринасяме за местното икономическо и социално развитие, туристическата индустрия и наемането на нови кадри. Благодарни сме на Летище София за успешното сътрудничество през всички тези години, което без съмнение е ключов фактор, за да може днес да сме любимата авикомпания на българите. Wizz Air вече обслужва 30 маршрута от София до 16 страни в Европа и Близкия изток, включително наскоро обявените полети до уникалния арабски град Рияд. Очакваме с нетърпение да посрещнем пътниците на борда на нашата млада и ефективна флотилия, пътуваща от столицата на България до нови и съществуващи дестинации в Европа и извън нея.“

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на Летище София, който също участва в днешната пресконференция, коментира: „Wizz Air са ключов наш партньор и ни помагат да подобряваме въздушната свързаност на София. Този седми самолет означава 500 000 пътувания повече догодина и това е чудесна новина за пътуващите българи. Стратегията ни за 5 звездно летище включва не само подобрения на пистата и терминалите, но и икономически и социален принос, който ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната с близо 1 млрд. лв. Вярваме в светлите перспективи пред авиацията и ще продължим да работим заедно с Wizz Air, за да правим света по-достъпен за българите и София все по-привлекателна за света.“

Continue Reading
Advertisement