Connect with us

Lifestyle

Wizz Air стартира тренировъчна програма за пилоти за своя кабинен екипаж

Avatar

Публикувано

на

wizz3

снимка: ПР

Wizz Air, най-зелената авиокомпания* в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, представи своята нова програма Cabin Crew to Captain, която ще помогне на амбициозни членове на кабинния екипаж на Wizz Air да превърнат мечтите си в реалност и да станат пилоти. Програмата ще предостави всеобхватна финансова помощ, покриване на разходи по пътувания и настаняване, както и съобразен график за работа и обучение. Повдигайки бариерите пред професията, WIZZ цели да подкрепи мотивирани членове на екипажа по техния професионален път към пилотската кабина и да стимулира равенството между половете в авиацията.

Програмата с продължителност от 40 месеца предлага на настоящите членове на екипажа, базирани в Унгария, Румъния, Полша и България, с малък или нулев опит в летенето, да получат лиценз за търговски пилот и да започнат кариера на пилот, оставайки неразделна част от екипа на WIZZ. За да се гарантира комфортен стандарт на живот по време на обучението, курсантите ще могат да редуват работа и учене на месечна база. Тези, които завършат летателното си обучение, ще имат уникалната възможност за страхотна кариера в най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, базирана на висококачествено образование в съответствие със стандартите на WIZZ.

Програмният график се състои от 22 месеца наземно обучение (ab-initio) и 18 месеца летателно обучение в училището за пилоти Trener в Нирегихаза, Унгария. След успешно завършване на програмата Cabin Crew to Captain и изпълняване на общите изисквания, кадетите ще могат да станат стажант-пилоти на Wizz Air и да продължат с допълнителни обучения (за напреднали и специализирани курсове на Wizz Air). Пилотите-стажанти ще бъдат повишени като Първи офицери след успешно преминаване на финален практически изпит (Flight Check for Release).

Целта на тази единствена по рода си програма е да стимулира таланта и разнообразието в компанията, както и да помогне за постигане на амбициозния план на Wizz Air за достигане на 25% жени пилоти до 2030 г. През следващите няколко месеца Wizz Air има намерение да направи пилотната кариера достъпна за още повече членове на кабинния екипаж чрез разширяване на обхвата на програмата до още базови страни в нейната мрежа.

Advertisement

Повече за специалната програма Cabin Crew to Captain на Wizz Air може да научите във видеото:

Капитан Дарвин Тригс, ръководител на полетните операции и главен пилот на Wizz Air, коментира: „Развълнувани сме да стартираме уникалната за индустрията програма Cabin Crew to Captain, вдъхновена и предназначена за членовете на кабинния екипаж на WIZZ, чиято мечта е да станат пилоти. Това е чудесна възможност за тях да развият своята кариера и да израснат в компанията, тъй като Wizz Air ще продължава да разширява своята флотилия и маршрутна мрежа. Вярваме, че тази програма също ще подкрепи равенството между половете в авиацията и нейния устойчив растеж.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Continue Reading
Advertisement