Открийте ни и в

Общество

Wizz Air с награда за най-младата флотилия в Европа и третата най-млада в света

Avatar

публикувано

на

Wizz Air с награда за най-младата флотилия в Европа и третата най-млада в света 141

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, получи награда от ch-aviation за авиокомпанията с най-младата флотилия в Европа и с третата най-млада в света в категорията на авиопревозвачите със 100 или повече самолета.

Wizz Air с гордост потвърждава, че в момента има средна възраст на флотилията си от само 5 години (5,2 години към момента на оценяване на наградите). Авиокомпанията управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 149 самолета Airbus A320/1/neo, със средна възраст доста под средната за индустрията (средната е около 10 години). Плановете на Wizz Air са средната възраст на самолетите ѝ да продължи да се подобрява и да падне до 3,6 години до 2024 г. и още повече – до 3,2 години до 2026 г., подкрепяйки ангажимента на авиокомпанията към устойчивост.

Наградата за най-младата самолетна флотилия на ch-aviation е създадена, за да отличи авиокомпании и компании за лизинг на самолети по целия свят, които поддържат млади и ефективни самолети. Поддържането на модерна флотилия и портфолио чрез използване на нови поколения самолети допринася значително за намаляването на CO2 в авиационната индустрия и спомага за постигането на по-добра горивна ефективност. Това представлява огромна стъпка напред към постигане на устойчивост и ch-aviation реши да даде на най-добре представящите се авиокомпании признанието, което заслужават.

За да определи кои авиопревозвачи и лизингови компании в момента оперират и управляват най-младите самолетени флотилии, ch-aviation поддържа обширна база данни, състояща се от над 4700 активни авиокомпании, над 65 000 самолета и 1000 компании за лизинг на самолети по целия свят.

Йохан Айдхаген, главен директор за грижа за хората и ESG, каза: „Wizz Air е най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и се стреми да обслужва все повече пътници всеки ден, по възможно най-устойчивия начин. Радваме се, че спечелихме тази награда за най-младата самолетна флотилия в Европа и третата най-млада в света. Това е доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията ни към устойчивост и е страхотно, че други в индустрията, като ch-aviation, също признават водещото представяне на Wizz Air.“

За допълнителна информация относно отличията на ch-aviation за 2022, моля, посетете официалната страница на ch-aviation за наградите.

Реклама