Connect with us

Lifestyle

Wizz Air с още една нова база – в Дортмунд

Avatar

Публикувано

на

Photo 4

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената* авиокомпания в Европа, обяви днес откриването на своята 33-та база – в Дортмунд. Компанията ще базира 3 самолета Airbus A320 на летището в немския град през август 2020 г. Заедно със създаването на новата база и в допълнение към вече оперираните 30 услуги Wizz Air обяви старта на 18 нови маршрута до 10 държави от Дортмунд, считано от август 2020 г. Местата вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в приложението на авиокомпанията на цени от само 24.99 евро**.

Първите полети на Wizz Air до Дортмунд стартират през 2004 г. и оттогава компанията е превозила над 15 млн. пътници до и от немския град. Плановете на Wizz Air са да продължи да развива мрежата си в страната, за да осигури на своите пътници свободата да пътуват до все повече дестинации на достъпни цени. Със създаването на 33-тата си база в Дортмунд и увеличаването на капацитета си в немския град с 36% на годишна база, авиокомпанията е уверена, че ще допринесе за икономическия ръст в региона. Новата база също ще създаде над 100 нови директни работни места в Wizz Air и още повече работни места в свързаните отрасли***. С новите 3 самолета Airbus A320, които ще бъде базирани в Дортмунд, ще се извършват полетите по новите 18 маршрута до: Алгеро, Бари, Катания, Неапол, Атина, Корфу, Ираклион, Родос, Санторини, Солун, Фуертевентура, Лисабон, Маракеш, Подгорица, Рейкявик, Сучава, Сплит и Запорoжие, което прави общо 48 услуги на Wizz Air от Дортмунд през 2020 г. Разширяването на мрежата на авикомпанията в Дортмунд ще подкрепи местния туризъм, ще привлече повече капитал в региона, както и ще свърже Дортмунд с нови и вълнуващи ваканционни и бизнес дестинации.

Флотилията на Wizz Air е една от най-младите в света (със средна възраст на самолетите от 5.4 години) и се състои от най-ефективните в момента и устойчиви самолети от семейството на Airbus – A320 и A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air бяха най-ниските сред тези на европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. – 57.2 гр/км/пътник. В момента Wizz Air има и най-голямата активна поръчка на 267 самолета Airbus A320neo, която ще даде възможност на компанията да намали допълнително своя екологичен отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пасажерите се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Advertisement

Wizz Air ще започне да интервюира млади и амбициозни кандидати за новата си база съвсем скоро. Дните за набиране на кабинен екипаж са показани тук.

По време на пресконференцията в Дортмунд днес Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „След 16 години успешни операции в Дортмунд с удоволствие откриваме нашата най-нова, 33-та база в града. Ще продължаваме да разширяваме присъствието си в Германия, като предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване в обширната ни мрежа и ниски тарифи до над 100 маршрута в Европа. Нашите модерни самолети Airbus A320 и A320neo, както и засилените мерки за безопасност на борда, ще осигурят възможно най-добрите условия за пътуващите. Wizz Air е авиопревозвачът с най-ниските разходи и с най-силната ликвидна позиция в Европа, управляващ най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-нисък отпечатък върху околната среда. Имайки това предвид, съм уверен, че Wizz Air ще окаже силно влияние върху икономическото развитие на Германия и ще допринесе за ръст на местния туризъм.“

Удо Магер, изпълнителен директор на летището в Дортмунд, коментира: „Щастливи сме, че Wizz Air открива първата си авиобаза в Германия именно в Дортмунд. Фактът, че компанията ще базира три самолета в града, е чудесен знак и резултат от дългогодишно успешно сътрудничество, и ние сме силно оптимистични за бъдещето.“

Continue Reading
Advertisement