Connect with us

Lifestyle

Wizz Air Abu Dhabi получи статут на национален превозвач

Avatar

Публикувано

на

Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, обяви, че на 1 октомври 2020 г. ще базира два нови модерни самолета Airbus A321neo в страната и ще стартира 6 маршрута от Абу Даби. Билетите за тях вече са в продажба на wizzair.com и през мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от 129 ОАЕ дирхам* (59.99 лв.).

Wizz Air Abu Dhabi, съвместно предприятие, създадено между ADQ, една от най-големите холдингови компании в региона, и Wizz Air Holdings Plc, вече получи статут на национален превозвач от правителството на ОАЕ, изпълнявайки всички условия и отговаряйки на регулаторните стандарти преди започване на операции.

Изключително прецизният и ефикасен нискотарифен бизнес модел на Wizz Air Abu Dhabi има за цел да увеличи търсенето на пътувания в региона, да генерира растеж за туризма и свързаните услуги, както и да допринесе за икономическото развитие и разнообразие на Абу Даби. А с флотилия от самолети Airbus A321neo Wizz Air Abu Dhabi ще има най-ниския екологичен отпечатък и най-ниските базови разходи сред конкурентите си в региона. Първоначалната маршрутна мрежа на авиокомпанията ще включва Александрия, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. 

Днешната новина ще доведе до добавяне на годишен капацитет от 350 000 места за пътувания до и от столицата на Обединените арабски емирства. Както вече беше съобщено, през първите 6 месеца от операции ще бъдат разпределени 4 допълнителни ултрамодерни самолета Airbus A321neo. Мрежата, която се планира да бъде обслужвана от тези самолети, ще бъде обявена своевременно.

Заедно с началото на продажбите Wizz Air също стартира арабска версия на своя уебсайт и на своето мобилно приложение, за да позволи на своите арабско говорящи пътници лесно да търсят и резервират билети онлайн.

Advertisement

Днешната прекрасна новина съвпада и с наскоро стартиралата нова ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Авиокомпанията въведе редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от новите протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пасажерите са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пътниците се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са призовавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Йозеф Варади, председател на Wizz Air Абу Даби и изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „С удоволствие съобщавам новината за старта на операциите на Wizz Air Abu Dhabi от 1 октомври и първоначалната мрежа от 6 маршрута. Това е първата стъпка на едно дълго и много очаквано пътуване, като ние планираме тепърва да развиваме присъствието си в Абу Даби, допринасяйки за икономическото разнообразие на региона, като предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване в нашата нискотарифна мрежа. Ние оценяваме високо подкрепата, която ни оказа правителството, свързаните с него организации и местните ни бизнес партньори в Абу Даби.

Нашите модерни самолети Airbus A321neo, както и засилените ни мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за пътуващите. Wizz Air е превозвачът с най-ниски разходи, управляващ най-младата и икономически най-ефективната флотилия с най-нисък екологичен отпечатък** в Европа. Убеден съм, че авиокомпанията ще окаже силно въздействие върху икономическото развитие на Обединените арабски емирства и туристическата индустрия.“

Шариф Ал Хашми, изпълнителен директор на Abu Dhabi Airports, коментира: „Щастливи сме да приветстваме Wizz Air Abu Dhabi на международното летище в Абу Даби. С добавянето на новата авиокомпания броят на дестинациите и връзките, чрез които пътниците имат достъп до столицата на ОАЕ, продължава да расте, демонстрирайки нашия ангажимент за подобряване на местната мрежа и поставянето на клиента на първо място. В допълнение към прилагането на голям брой мерки за безопасност и здраве на нашите летища, ние направихме редица стратегически инвестиции, за да гарантираме, че нашите съоръжения и услуги ще превърнат международното летище в Абу Даби в оптимален регионален портал за авиокомпаниите от целия свят. Очакваме с нетърпение да посрещнем заминаващи и пристигащи пътници за техните първи полети на борда на Wizz Air Abu Dhabi.“

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Advertisement

**Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Continue Reading
Advertisement