Connect with us

Lifestyle

Wizz Air Abu Dhabi с първи полет на 15 януари

Avatar

Публикувано

на

wizz air

снимка: ПР

Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, днес обяви, че Атина ще бъде първата ѝ дестинация. Полетите от международното летище Абу Даби до гръцката столица стартират на 15 януари 2021 г. на цени от само 129 дирхами (AED)*, като билетите са вече в продажба на wizzair.com (налична е и арабска версия) и в мобилното приложение на авиокомпанията.

Превозвачът също ще започне полети от Абу Даби до Солун на 4 февруари 2021 г. с тарифи, започващи от 149 дирхами*.

Кийс Ван Шайк, управляващ директор на Wizz Air Abu Dhabi, коментира: „Чакането почти приключи за феновете в Абу Даби на нашата авиокомпания и ултра ниските тарифи. На 15 януари 2021 г. в столицата на ОАЕ пристига нов модел самолет, който ще разкрие нови възможности за пътувания през следващата година. Планираме бързо разширяване на нашата мрежа от Абу Даби, като дестинациите, които ще добавяме са само от списъка на „зелените държави“. Благодарение на подкрепата на правителството и нашите местни бизнес партньори в Абу Даби, ние сме напълно подготвени. Имаме самолета, екипажа, партньорите и сме готови да полетим. Очакваме с нетърпение да изградим нов туристически сегмент на този важен пазар.“

Wizz Air Abu Dhabi е съвместно предприятие, създадено между ADQ и Wizz Air Holdings Plc. Първоначално обявената маршрутна мрежа включва още Александрия, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. Полетите до тези градове ще стартират, когато всяка от тези дестинации се присъедини към списъка на „зелените държави“. Допълнителни дестинации ще бъдат пуснати и след като авиокомпанията добави нов самолет към флотилията си в Абу Даби през следващите месеци.

Междувременно, с флотилия, стартираща с 1 чисто нов самолет Airbus A321neo, авиокомпанията ще стане превозвачът с най-ниския отпечатък върху околната среда сред своите конкуренти в региона.

Advertisement

Wizz Air бе сред първите авиокомпании, които въведоха разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да е с ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите видеото с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Continue Reading
Advertisement