Connect with us

Музика

W:O:A METAL BATTLE вече и в България!

Avatar

Публикувано

на

metal battle 2014 inmute

woa 1 bgBGTSC представя: Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015, който стартира от днес и ще излъчи своя представител в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала WACKEN Open Air 2015. Това е най-големият и престижен фестивал в света.
2014 година Metal Battle празнува своята 10-та годишнина като през това десетилетие конкурса подкрепи няколко групи в стартирането на кариерите им, като например: Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast(които ще видим скоро на една сцена със Sabaton и Delain).

Конкурсът Metal Battle е не само фантастична възможност за групите да представят себе си, но и шанс за страни като нашата на които светът не обръща особено внимание въпреки, че метъл сцената е страхотна. Това е и причината, поради която в Metal Battle участват повече от 40 страни. Дори някои страни като Канада, Мексико, Южна Африка, Израел, Египет, Китай, Япония, бившите Югославски и някои от бившите съветски републики участват в общи групи, избирайки една банда, която да представлява общата им сцена на международния финален кръг на Wacken Open Air.

Условия за участване:

 • Групата ви трябва да е от България;
  Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите не са приемливи(!);
  Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
  Групата ви не имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
  Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни;
  До края на месец Февруари 2015 година изпратете демо CD с 3-4 песни, снимка от фотосесия(!), информация за групата, адрес за обратна връзка на aдрес:

BGTSC, „WOA: Metal Battle 2015“
До поискване
София 1000, Централна Поща
Всички запитвания можете да отправяте на адрес: MetalBattleBG@bgtsc.eu

От следващият понеделник, 10 ноември, на адрес www.bgtsc.eu ще функционира и секция “WOA Metal Battle” в която освен, че ще намерите правилата за конкурса, ще може да следите и неговото развитие.

in-mute-vencedores-de-la-woa-metal-battle-2014Полуфиналните национални кръгове ще се състоят през месец май. По традиция финала се провежда на WET Stage, а от две години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да й покажат как и какво означава метъла в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира „топ 5“ и групите вече се награждават с материални и парични награди.
Също от тази година финала на Metal Battle в W: O: A е форум за всички участващи банди, където те могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. Така, че Metal Battle е и шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще.

На този линк можете да откриете страхотни снимки от представянето на групите в конкурса тази година

Continue Reading
Advertisement