Открийте ни и в

Кино

WUWEC Festival съчетава изкуство и екстремни спортове в едно

публикувано

на

WUWEC Festival съчетава изкуство и екстремни спортове в едно 139

WUWEC Festival е първия по рода си фестивал съчетаващ изкуство и екстремни спортове в едно за България. Събитието е с продължителност 1 седмица, като първите 6 дена ще се състои на територията на “Скейт Парк Добрич”. Там ще бъдат изрисувани пуловете на спортната площадка от професионалисти в сферата, ще има работилничка за изкуство, лекции касаещи развитието на изкуството в България и чужбина, стрийт баскет, скейт, кънки, лонгбоард, бмх, кино на открито, концерти, пироефекти и др.
Последния ден се провежда на пристанище Варна, където същите дисциплини ще се практикуват за всички почитатели и любознателни, които искат да бъдат част от едно такова събитие със социална насоченост.
Фестивала ще бъде придружен от специалното участие на имена като:

  • Joan Tarragó (Испания) с проекти за Sneakers,Rayban, Converse, Wynwood и много други.
  • AweR(Германия-Италия)-главен гост в повече от 10 страни.
  • Ale Senso(Италия)- работи за Budweiser, Microsoft, Vodafone, Adidas и др.

Още артисти като Sunshiners, Kokichan Cho, Kotk, Pafko(България), които са изключително активни в работата си да развият и обогатят културната среда в България, ще направят огромно пано с дължина 80м. съчетаващо различни стилове в стрийт арт културата, което от своя страна служи за пример как артисти с различни техники и насоченост могат да работят заедно, да си помагат и да бъдат пример за това как можем да си помагаме за по-добро развитие.
Alex Nikulin(Русия), Sema Kutuzov(Русия), Grigoriy Lobko(Русия)- всички те са част от организацията XSA Crew, които взимат участия в цял свят и са едни от главните организатори на наскоро нашумялото събитие в Краснодар, Сочи, където са се провеждали олимпийските игри.

https://www.youtube.com/watch?v=uT6yvhTRkfc

Начело с тях идва Alex Bivol(Русия), който създава серията късометражни филми “Cherrybomb¨ за Pavel Alekhin – който е от челната петица атлети за Red Bull в цял свят.
На местно ниво, артисти като DJ Skill, Gerata(Goloka), MD Beddah, Killa Bee и други творци в музикалния бранш ще зарадват публиката със свежа музика базирана на съчетанието от съвременен бийт и инструменти като гайда, кавал и виолончело.

Целта ни е да направим събитие, което да обединява и сплотява хора от различни звена. Да учи на дисциплина и социална ангажираност по забавен и лесно възприемлив начин. WUWEC е не само забавно мероприятие, то е най-вече база за разширяване на знания, обмяна на опит и взаимопомощ.

Реклама