Открийте ни и в

Tехнологии

XPG представя вентилатор VENTO PRO 120 PWM 

MIKA

публикувано

на

Днес, 10 ноември 2020 г. в Тайпе, Тайван – XPG, доставчик на системи, компоненти и периферни устройства за геймъри, Esports професионалисти и технически ентусиасти, представя XPG VENTO PRO 120 PWM. Проектиран в сътрудничество с Nidec, XPG VENTO PRO 120 PWM е персонализиран за взискателните геймъри и компютърни ентусиасти, които търсят най-доброто охлаждане на компютъра.

Базиран на известния дизайн на вентилатора на Gide Typhoon на Nidec, XPG VENTO PRO 120 PWM има високо статично налягане до 3,15 mm H₂O и може да изтегли до 75 CFM въздушен поток, който да циркулира в шасито, което го прави идеален вентилатор за всмукване или изпускане на въздух в допълнение към системите за водно охлаждане.

„Поздравяваме XPG за пускането на VENTO PRO 120 PWM и сме доволни, че дизайнът на нашия вентилатор е част от него“, каза Масаюки Мори, президент и главен изпълнителен директор в Nidec. „Заедно с невероятните възможности за охлаждане на нашия вентилатор Gentle Typhoon, ние вярваме, че геймърите и всички останали ще се насладят на екстремната производителност, предлагана от XPG VENTO PRO 120 PWM.“

XPG VENTO PRO 120 PWM включва и 4-пинов конектор, поддържащ Pulse Width Modulation (PWM), за динамично регулиране на скоростта на вентилатора чрез софтуерен контрол на дънната платка за плавно преминаване на скоростта. За удобство и подобрено модифициране, множество PWM VENTO PRO 120 могат да бъдат свързани, за да работят като едно цяло.

XPG VENTO PRO 120 PWM е оборудван с високо прецизни японски двойни лагери, което му позволява да издържа на тежки товари и да издържа на високи температури. Лагерите осигуряват повече тишина. Витлото на вентилатора е щателно проектирано да намали досадните шумове на вентилатора до по-изискан „вибрационен тон“, по-подходящ за човешкото ухо. Допълнителни антивибрационни гумени подложки допълнително овлажняват шума до 28 dBA по време на максимално високоскоростно завъртане от 2150 об/мин. Нещо повече, иновативеният дизайн на мотора на вентилатора и механизма за поддръжка на двигателя, който използва структура за намаляване на двойните вибрации, допълнително намалява вибрациите.

Вентилаторът има MTTF (средно време до отказ) 250 000 часа при 25 ℃ околна среда или 60 000 часа при 60 ℃, идеално за сгради с ограничено пространство с по-високи вътрешни температури.

XPG VENTO 120 PRO PWM се предлага с изключително дълга 5-годишна гаранция за допълнително спокойствие.

За да научите за наличността и цените на конкретни пазари, моля, свържете се с най-близкия представител на XPG чрез www.xpg.com.

XPG (XTREMEPERFORMANCE GEAR) е създадена от ADATA, за да предоставя високоефективни продукти на геймърите, професионалистите в киберспорта и технологичните ентусиасти. Ние се ангажираме да разработваме продукти, които осигуряват изключителна производителност и следователно работим в тясно сътрудничество с общността за игри и esports, за да получим реална представа за нуждите на потребителите. Ние предлагаме пълна гама продукти, от компоненти, периферия до устройства и ги създаваме по най-високите стандарти за стабилност, надеждност и производителност. Също така разработваме продукти с изчистен, страхотен дизайн, които са ни спечелили няколко престижни международни награди, като iF Design и Good Design. Освен създаването на продукти, ние играем важна роля в спонсорирането и поддържането на esports събития и отбори, по този начин сме в крачка с последните събития в индустрията и нуждите на потребителите.

Nidec Servo е една от гуповите компании на световният №1 производители на малки и скъпоценни двигатели Nidec. Като член на Nidec, ние разработваме и предлагаме хибридни стъпкови двигатели и вентилатори като технологично ориентирана компания. Произвеждаме 3 милиона единици на месец. Всички наши продукти са разработени въз основа на нуждите и изискванията на клиентите и добавихме собствени технологии и ноу-хау. Електрическа технология, механична технология за конструктивно проектиране, електрическа технология за проектиране на управление и софтуер, ние обединяваме тези технологии и предоставяме нашата стойност на нашите клиенти.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, стана председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно събрание на 18 януари 2021 г.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа“, коментира Невен Дилков.

Той подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията:

„ecta винаги е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а малките и средни оператори са гръбнакът на икономиката. Те са пионерите и проводниците на добрите практики в телеком индустрията – добро и качествено обслужване, голям процент инвестиции спрямо приходи, иновативни и качествени услуги, по-благоприятни и достъпни условия за крайните потребители“, допълни Невен Дилков.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите “.бг” и “.bg” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик също и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

В Борда на директорите на ecta, считано от 1 януари 2021 г., влизат:

  • Г-н Невен Дилков, управител на Neterra – председател;
  • Г-жа Тициана Талеви, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb – заместник-председател;
  • Г-жа Анна Бигот Anna Bigot, съветник по европейските въпроси на Bouygues Europe;
  • Г-н Джем Челебилер, главен изпълнителен директор на Turknet;
  • Г-н Пабло Фрейре, главен стратегически директор на Masmovil;
  • Г-жа Кери Гилдер, главен изпълнителен директор на Colt Technology Services;
  • Г-н Максим Ломбардини, заместник-председател на Съвета на директорите на Iliad;
  • Д-р Марк Шютце, член на Съвета на директорите на Drillisch Netz AG.

ecta е общоевропейска проконкурентна търговска асоциация, която представлява повече от 100 от водещите телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в Европа. Членовете на ecta споделят убеждението, че конкуренцията е най-добрият двигател за ефективни инвестиции и най-големият стимул за иновации. Тя води до по-голям избор и ползи за гражданите и бизнеса, както и за европейската икономика като цяло. За повече информация относно дейността на ecta посетете ectaportal.com.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

MIKA

публикувано

на

от

Новият монитор Philips 288E2UAE (28″/71,1 см), със своите 1,07 милиарда цвята, USB 3.2 SuperSpeed трансфер на данни и тънък, атрактивен дизайн, е перфектният избор за потребители, търсещи стилна външност и представяне на професионално ниво. Новият монитор Philips е идеалното решение за много различни ситуации и настройки, благодарение на набора от функции, които се асоциират обикновено с бизнес средата и отвеждат работата в домашни условия на следващото ниво.

Живот в цвят

Когато става дума за висока резолюция, детайли и изображения, няма допустим компромис. Потребителите очакват най-доброто преживяване от всеки дисплей, независимо дали е на смартфон или телевизор. Когато времето пред екрана на компютъра е значително, това става още по-важно в ежедневието. Новият монитор  Philips 288E2UAE предлага UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) изображения и UltraWide технология с 1,07 милиарда цвята. Всеки цвят оживява и всеки детайл е подчертан при обработката на снимки, видеа и електронни таблици. Новият 28” дисплей използва IPS LED технология с широки ъгли на видимост и SmartContrast за дълбоки черни детайли, които осигуряват удовлетворяващото зрително преживяване, очаквано от потребителите на Philips. Когато задачите са много и сложни, потребителите могат да разчитат на технологията MultiView за едновременно свързване на две устройства, като например PC и преносим компютър.

Бързо и лесно

За работа, забавление или която и да е задача потребителите изискват скорост и лекота. Новият монитор Philips предлага USB 3.2 SuperSpeed технология с един USB към компютъра и четири гнезда за свързване на устройства, така че потребителите могат да свържат тяхната клавиатура и мишка към монитора. Един USB порт поддържа бързо зареждане и отговаря на стандарта USB-IF Battery Charging (BC1.2) като позволява на ползвателите да зареждат техните съвместими смартфони. Като още опции за връзка мониторът предлага HDMI и DisplayPort. Всички конектори са разположени на хоризонталната лента на гърба на монитора, а системата за управление на кабелите помага за поддържане на работното място подредено. Бутонът EasySelect представлява джойстик, който позволява бърз достъп до менюто на монитора и улеснява настройките. Всеки детайл е проектиран така, че да запази предната рамка изчистена и да спомогне за поддържане на подредена работна среда.

Дизайн и удобства

Мониторите Philips са известни със своя елегантен дизайн и комфортни функции, и Philips 288E2UAE остава верен на тези обещания. Моделът е с ултра тънки рамки, по-тънък страничен профил и елегантна стойка, което го прави идеален избор за домашния интериор. Настройващата се стойка може да бъде накланяна (-5/20 градуса) и позиционирана на оптималната височина, благодарение на функцията за повдигане със 100 мм. Щадящ очите, Philips 288E2UAE разполага с екран против отблясъци, EasyRead режим за четене като от хартия и Flicker-free технология, както и LowBlue режим за комфортно използване.

Този монитор Philips се отличава и с устойчивите си характеристики. Съответстващ на стандарта RoHS, той има сертификати EnergyStar 8.0 и TCO, не включва живак и олово и използва 100% рециклируема опаковка.

Philips 288E2UAE ще е наличен от февруари на препоръчителна крайноклиентска цена от 645 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Продължете понататък
Lifestyleпреди 10 минути

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди 24 минути

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди 2 часа

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 3 часа

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди 3 часа

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 5 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди 23 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 23 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 24 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 24 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо