Connect with us

Общество

YALTA ART ROOM с втори ИКАР за дебют

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Кристина Беломорска е тазгодишният носител на ИКАР 2023 в категория Дебют. Тя спечели приза като режисьор на моноспектакъла „Морфин“ по текст на Булгаков, представление, което имаше своята премиера през април 2022 на сцената на независимото пространство за култура YALTA ART ROOM. През миналата година екипът на спектакъла беше номиниран и за АСКЕЕР за Изгряваща звезда.

Пространството за младо изкуство се радва и на миногодишния ИКАР за Дебют 2022, който отиде при режисьора Димитър Илиев за спектакъла му “Shopping and F***ing”, който бе създаден в друго независимо пространство, но сценичният му живот продължи в Yalta. Припомняме, че мисията на „младото“ арт място е именно да подкрепя и дава изява на млади и току-що прохождащи артисти. Yalta Art Room e „най-младият“ театър в София. Създателите му го наричат така, защото в него зрителите имат възможността да се срещат с най-новите поколения професионални творци. „Младият талант и неговото развитие имат нужда от бойно поле за действие, осветяване на идеи и общуване.“ – допълват Василена Винченцо-Коломоец и Васил Дуев-Тайг.

Мениджърите на Yalta Art Room са изключително горди и щастливи от работата с Кристина, чийто спектакъл пълни салона вече една година, а често билетите свършват и много преди самата дата. Зад Икара на Белормоска стоят още актьорът, който играе главната роля в „Морфин“ – Петър Петров-Перо, Сияна Драганинска (сценография и костюми), Давид Кокончев (музика), Ели Кирил Колева и др.

На 2 април ще се състои и седмата премиера в „малкия независим театър“ за сезон 2022/2023 на спектакъла „Анархо-клоунада“ на режисьора Боян Крачолов (негов трети проект на същата сцена).  Предният сезон в Yalta Art Room са имали своята премиера седем представления и са се играли още единайсет заглавия, създадени в други пространства, а до края на този сезон са предвидени още две заглавия от емблематични автори.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement