Connect with us

Събития

YALTA CLUB отвори вратите си за театър

Avatar

Публикувано

на

ARTist

След като за първи път, в рамките на Нощта на театрите, YALTA CLUB отвори вратите си за едно от най-древните изкуства – театъра , клубът постави основите на проекта ART ROOM. Добре познатата с алтернативното си пространство ROOM 2 се претвори в своеобразна сцена на изкуството във всичките й форми. Тази седмица в ART ROOM ще имаме удоволствието да гледаме постановките „Извън кадър“ (22 април) и „Първият мъж“ (25 април).

Стартираме в сряда вечер, 22 април, когато в 19:30 часа ще видим театралното представление „Извън кадър“. Автор на пиесата е Петко Каменов, който е и главно действащо лице, заедно с актьора Димитър Мартинов. Постановката е изградена от текстове, писани по градинки и рейсове, на листчета и тефтери, на компютър. За персонажите от екраните, рекламите, плакатите, за продажбите на мечти, стойности, еталони и други стоки. Ще видим, няколко откровения от първо лице, на герои родени или забъркани в кашата на поп културата. За пагубната грешка да мислиш, че кашата е лошо овкусена, когато тя е развалена… Те са опит да се справим с нещата, забавлявайки се.

В събота вечер, 25 април, от 19:30 часа ще гледаме документалния театър “Първият мъж”. Спектакълът е режисиран от Кристиана Бояджиева и е базиран на истинските истории на три жени, които разказват за най-важния период от човешкия живот – детството. В ролите ще влязат Геновева Любенова, Вероника Янакиева-Христова и Ива Огнянова. Постановка ще засегне и темата за ролята на семейството, която често пъти остава на заден план, а родителите често омаловажават значимостта на действия си за съдбите на децата си. А, когато в семейството е наложено психологическо и сексуално насилие, последствията са наистина сериозни.

Билети за постановките могат бъдат закупени на белия бар в YALTA CLUB.

Improduce me

През април може да видите още:

Advertisement

·         21 април – „Паралелни светове“ – танцов спектакъл

„Паралелни светове“ е спектакъл, дело на танцова компания DanCine с хореограф Петя Попова. Спектакълът е селектиран в официалната програма на „Сфумато“ и получава втора награда на Национален конкурс за съвременна хореография и пърформанс на фондация Хюмартс, а през 2012 г. гастролира на международна сцена – Teatro Colosseo, гр. Рим. След двугодишна пауза спектакълът се завръща нов и освежен за първи път пред зрителите на Yalta club Art Room.

·         22 арпил – „Извън кадър“

Izvun kadur

·         24 април – Improduce me – импровизационен театър

Момчетата от групата за импровизационнен театър „Improduce me” отново ще се изявят на сцената на ART ROOM. Импровизационният театър (накрато “Импро”) е сценична форма, при която действието се измисля и изиграва на момента. Артистите работят с предложения от публиката и пресъздават сцени и сюжети по току-що зададени теми. Няма сценарий. Няма правилно и грешно. Няма скука. Има спонтанност. Има забавление и смях до скъсване. Има свобода. Входа няма.

Advertisement

·         25 април – „Първият мъж“

·         30 април – ARTisT – танцов спектакъл

За какво ни е изкуството? Какво е артист? Кой съм аз?

Един движенчески спектакъл на: Валери КИРИЛОВ, Вера МОЛОВА, Калин КАЛИНОВ, Светослав АТАНАСОВ, София ВЛАДЕВА, Симона ТОДОРОВА, Ивaйло ДОБРЕВ, Благовеста МИТЕВА

 YALTA ART ROOM:

Advertisement

През месец февруари тази година ART ROOM отвори вратите си за изкуството във всичките й форми. Добре познатото алтернативно пространство на ROOM 2 дава сцена за изява както на добре познати, така и на млади артисти. В програмата на най-новата зала за културни събития в София може да видите богата селекция от независими театрални постановки, литературни четения, изложби, концерти, танцови спектакли и дискусии. Залата разполага с 90 места, а входът често е свободен.

Continue Reading
Advertisement