Connect with us

Събития

YOUR MOTHER AT MY DOOR в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

Avatar

Публикувано

на

YourMother

YOUR MOTHER AT MY DOOR е част от международната програма „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

Дуетът осмисля привидно безполезното време чрез движения, създадени от всекидневни чувства и ситуации.

„Фюльоп и Цухорка са на сцената, но не изпълняват роли. Техните личности и присъствие се разбиват във всички ситуации, пози и действия. Те говорят на сложен, синкретичен движенчески език с такава естественост и наивно учудване, че ние – публиката – никога не бихме могли да допуснем, че е това е фиксирана хореография.. Има сцени, които привидно са родени от нищото, в мъничките, незначителни дебри на съществуването. Транскрипцията на тези малки дреболии, незначителности, безтегловни парченца в движение е това, което ни завладява. Най-вълнуващото и енигматично от всичко е начинът, по който това движенческо приключение, което преобръща балетния език необратно, се допълва от изненадващи движения: радикално използване на профанни, не-танцови и понякога дори не толкова естетски движения.” (Чаба Крал – танцов критик)

Ласло ФЮЛЬОП

Ласло е завършил образованието си в Budapest Contemporary Dance School, оттогава е работил с многобройни унгарски и чуждестранни хореографи. Основната тема, която вълнува Ласло се базира на изследването и анализирането на всички форми на човешко поведение и проблеми в комуникацията – тяхната цялост, без генерализации и предразсъдъци, по прост, чист и много личен начин. През 2016 г. той създава своя нов спекталъл за шест танцьори, озаглавен Waiting for Schrödinger (В очакване на Шрьодингер).

Емеше ЦУХОРКА

Advertisement

Изпълнител, пърформър и преподавател в сферата на съвременния танц, Емеше завършва своето образование в Budapest Contemporary Dance School през 2011 година. В продължение на осем години тя е била член на HODWORKS, работила е още с Чаба Молнар и The Symptoms. Нейните тайни импровизационни игри като дете дават основата на свободата в артистичната й работа.

Билети:  12|10 лв.

YOUR MOTHER at MY DOOR | УНГАРИЯ

Международна програма „Мигриращото тяло”

1 април | събота | 19:30 ч.

Advertisement

SÍN Production

Timothy and The Thing

хореография и изпълнение: Емеше Цухорка, Ласло Фюльоп

музика: Антонин Дворжак, Симфония № 9 „Новият свят” , Золтан Мижеи

осветление: Oршоя Пете

Advertisement

костюми: Емеше Каса / Mei Kawa

мениджър продукция: Дора Tрифонов

продуцент: SÍN Culture Centre

Партньори:

Вишеградски Фонд, Национален фонд за култура, Open Latitudes3 – Culture Europe Programme, L1 Association, Workshop Foundation, MU Theatre

Advertisement

С подкрепата на Унгарски културен институт – София

Continue Reading
Advertisement