Connect with us

Събития

#YourTurn – нов формат събития за създателите и любителите на видео и настолни игри

Avatar

Публикувано

на

Your Turn jpg

На 16 февруари 2023 г. в Hyperspace Social Tech Hub (ул. “20-ти април” № 14) ще се проведе първото от серия събития #YourTurn, посветено на създателите на видео и настолни игри. Организатори са екипите на два от най-големите фестивали, посветени на игрите в цялото им разнообразие, Sofia Board Game Weekend и Sofia Game Night / Нощ на игрите.

В рамките на #YourTurn ще се срещнете със създатели на настолни игри и game dev разработчици, които наистина харесват това, което правят, и имат какво да споделят – от успехите и провалите до тънкости в създаването на различните типове игри.

Темата на пилотното издание на #YourTurn e “Историческите игри”, а всяко следващо събитие ще има бъде с различен фокус, показващо огромното разнообразие и различни аспекти на създаването на игри в България.

Гост на YourTurn #1 е Александър Торофиев, game дизайнер в българското студио Black Sea Games, които наскоро публикуваха дългоочакваното продължение на култовата българска игра Knights of Honor  – Knights of Honor 2: Sovereign. Той ще разкаже за нейната разработката и ще сподели интересни моменти от нейното създаване, както и какво се случи след като бе пусната на пазара на 6-ти декември.

Другият лектор на събитието е Калин Радулов, част от екипа, създал “Цар на Историята” – първата по рода си настолна игра за българската история, разработена от ученици. Освен поглед в процеса по създаване на настолни игри, Калин също може да сподели за опита си като собственик на бар за настолни игри.

Advertisement

Презентационната част ще завърши със специална демонстрация на малка част от богатата европейска фехтовална традиция, представена от Школа за Историческа Фехтовка MOTUS / School of Historical Swordsmanship – най-старата по рода си на Балканите, а в България и пионер в спорта.

Събитието е със свободен вход, но местата са ограничени и е необходима предварителна регистрация (http://bit.ly/3kuR74y).

Допълнителна информация: https://www.facebook.com/events/1330242741087736

Continue Reading
Advertisement