Connect with us

Музика

Zucchero пя в Деня на Земята на празния площад Колизеума в Рим

Avatar

Публикувано

на

Foto Carlo Landucci Zucchero Earth Day 3230

Zucchero, фотокредит: Carlo Landucci

За първи път в историята, Zucchero “Sugar” Fornaciari изпълни оригиналната песен “CANTA LA VITA”, която звездата на италианската музика написва заедно с фронтмена на U2 – Bono, и която черпи вдъхновение от “Let Your Love Be Known” – песента, която Bono посвети на една от най-засегнатите от COVID-19 страни в света – Италия. Наелектрезиращото изпълнение се случи в Деня на Земята на 50 години, на абсолютно празния, емблематичен за Италия площад Колизеума в Рим.

CANTA LA VITA“ е още едно доказателство за силната артистична и приятелска връзка между Zucchero и Bono, която съществува от дълги години.

В трудните времена, през които преминаваме, тази песен е оптимистично послание за надежда за всеки, химн за живота. Уникална песен, в края на която гласовете на Zucchero и Bono се сливат и изпращат призив към света да се обедини.

Тази песен се роди в първата фаза на извънредното положение. – разказва Zucchero – Говорихме си с Bono, и двамата бяхме много докоснати от драмата в Северна Италия. Но това, което ни удиви, беше реакцията на хората, които излизаха и пееха на балконите си. Затова решихме да направим нещо, с което да подчертаем силата на музиката в справянето с трудностите. В такъв момент, можем да използваме гласовете си, за да сме по-близо един до друг, можем да съпреживяваме мигове, макар и от различни краища на света. Музиката руши стени и скъсява разстояния.

Advertisement

Италианският маратон е част от световното медийно събитие #Earthrise, в което участват над  193 страни от Обединените Нации.