Открийте ни и в

Lifestyle

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

MIKA

публикувано

на

Huawei стартира своята кампания „Истински истории” (True Stories), която показва как съвместните усилия за постигане на технологичен прогрес могат да направят света много по-добро място за живеене. True Stories разказва за няколко от скорошните проекти на Huawei, чрез които компанията е направила света малко по-добър с помощта на технологичните иновации.

“В Huawei винаги сме искали да използваме технологиите, за да строим мостове, а не стени“, сподели Уолтър Джи, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group за територията на Западна Европа. „Вярваме, че всички ние, без значение кои сме или откъде идваме, трябва да използваме технологиите, за да направим света по-добро място. През последните няколко години се посветихме изцяло на постигането на тази мечта като използвахме не само усъвършенстваните ни мрежови технологии, но и нашите смартфони“, каза още Джи.

Началото на кампанията ще бъде поставено от емоционален филм, който показва 6 проекта на Huawei, реализирани по целия свят, както и с друга история, която окуражава хората да приветстват технологичните иновации и чрез тях да подобрят качеството на живот в глобален мащаб. Социалните проекти на Huawei разкриват как компанията използва технологиите, за да направят света по-добро място – от борбата с детската слепота, до вдъхновяването на глухите деца да четат.

Някои от проектите, за които Huawei ще разкаже в хода на кампанията, са:

StorySign – В помощ на глухи деца да се научат да четат

Storysign e първата в света платформа за обучение на глухи деца, създадена от учените на Huawei през 2018 година в партньорство с Европейския съюз на глухите, Британската асоциация на глухонемите, Penguin Books и Aardman Animations. StorySign е безплатно мобилно приложение, което цели да помогне на 32 млн. глухонеми деца по света да се научат да четат с помощта на Изкуствен интелект и добавена реалност, като анализира текста на предварително подбрани книги и го адаптира на езика на глухонемите.

Приложението StorySign стана толкова популярно, че в последствие нови книги бяха добавени в портфолиото на приложението и текстът им бе адаптиран на всеки от 13-те езика за глухонеми в Западна Европа и Австралия. Новите заглавия включват любими детски книги като „Смелият Макс“, „Има дракон в книгата ти“ и „Всичко за Спот“.

Тази година StorySign донесе на Huawei 7 награди на фестивала Cannes Lions Festival of Creativity 2019 Awards, като 4 от тях бяха златни. Huawei бе китайският бранд с най-много награди на тазгодишното издание на фестивала.

Защитаване на тропическите дъждовни гори с AI

Работейки съвместно с неправителствената организация Rainforest Connect, научноизследователският екип на Huawei разработи уникална „слушаща“ технология, която помага на властите да засичат и възпрепятстват незаконната сеч в тропическите гори в Южна Америка, както и да защитава някои от най-застрашените животински видове като маймуната-паяк.

Тъй като звуците на тропическите гори са твърде сложни за човешкото ухо, Huawei и Rainforest Connect използваха усъвършенствани смартфони на Huawei, за да ги записват непрекъснато в продължение на две години и да качат записите на специален „облак“. С помощта на софтуерната мощ на Huawei и усъвършенстван AI звуците могат да бъдат анализирани в реално време, което позволява на системата да предупреждава мигновено рейнджърите за нетипични подозрителни шумове като камиони и резачки, позволявайки им да реагират своевременно.

Помагане на незрящите да почувстват емоциите

В специално партньорство с Полската асоциация на незрящите Huawei създаде приложението Facing Emotions, което помага на хората със зрителни увреждания да „виждат“ емоциите на околните чрез специални звукови сигнали. Използвайки мощната AI система на Huawei Mate 20 Pro, приложението анализира лицето на събеседника, след което обработва информацията в реално време и възпроизвежда засечената емоция под формата на специален звуков сигнал. След официалната си премиера приложението е изтеглено над 1000 пъти в 22 страни.

Ruralstar – Предоставяне на по-добро образование на децата от отдалечени земеделски райони

След като през 2015 г. ООН си постави за цел да направи значими подобрения в 17 обществени сфери до 2030 година, което е в пълен унисон с вярата на Huawei, че една от най-важните стъпки към по-добро, по-щастливо и устойчиво бъдеще е осигуряването на по-качествено образование за всеки на нашата планета. Проектът RuralStar е разработен в услуга на 10 млн. нигерийски деца на възраст между 5 и 14 години, които нямат достъп до училище. RuralStar е технология, която осигурява мобилна свързаност чрез нискоенергийни клетки и опростена сигнална кутия, която се захранва от слънчеви панели. Така се осигурява клетъчна свързаност на отдалечени училища и общества.

Track AI или как да диагностицираме ранни признаци на зрителни увреждания при деца

Huawei използва Изкуствен интелект, за да подобри живота на 19 млн. деца по целия свят, които по данни на Световната здравна организация страдат от зрителни увреждания. Голяма част от тези деца остават недиагностицирани за дълго време, което носи след себе си тежки последици за тяхното зрение и развитие като цяло.

Чрез съвместната си работа с DIVE Medical екипът на Huawei създаде Track AI – иновативен софтуер, лесен за употреба, който анализира зрението на деца, като по този начин засича възможността за възникване на зрителни увреждания. До момента Track AI е помогнал на около 19 млн. деца по целия свят.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Подаръци за потребителите на Lidl и през лятото

MIKA

публикувано

на

от

Лидл България продължава да изненадва своите потребители и през август с любимата игра „33 ваучера х 3 000 лв. за пазаруване в Lidl“. След големия интерес и хилядите участници в предишните две издания на лятното предизвикателство 33х3000 и тази година веригата ще зарадва още 33 от своите клиенти с ваучери, всеки на стойност 3 000 лв. Късметлиите ще могат да използват своите Lidl средства многократно, за закупуване на любимите си продукти, до изчерпване на сумата.

Всички желаещи да изпробват късмета си и да се съревновават за една от наградите, трябва да пазаруват през август в магазините на веригата в страната за минимум 33 лв. и да регистрират своята бележка на www.lidl.bg/3000. Късметлиите ще бъдат избрани на случаен принцип след края на играта.

Лятната игра на веригата продължава от 1 до 31 август 2020 г. В рамките на този период всеки потребител на Lidl може да участва неограничен брой пъти, като всеки път трябва да регистрира различен касов бон. Всички участници следва да запазят своята касова бележка и да представят копие от нея при получаване на награда, в случай, че са един от 33-мата победители.

Печелившите участници ще бъдат изтеглени на 1 септември и обявени на страницата на Лидл България най-късно на следващия ден. Повече информация и пълните условия на играта може да откриете на www.lidl.bg/3000

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air Унгария е първата авиокомпания със сертификат за въздушен превозвач от EASA

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air Унгария, най-големият филиал на най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, обяви днес, че става първата авиокомпания от своя ранг в Европа, чийто компетентен орган, отговорен за надзора на безопасността, считано от 1 август 2020 г. ще бъде Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Унгария, като държава-членка на ЕС, ще продължи да бъде считана като „държава на произход на превозвача“ по отношение на сертификата за въздушен оператор на авиокомпанията.

Основният регламент на EASA (ЕС) 2018/1139 въведе през 2018 г. възможността организации, опериращи в повече от една държава-членка на ЕС, като Wizz Air, да поискат EASA да действа като компетентен орган, отговорен за надзора върху безопасността и сертифицирането.

Този регулаторен преход ще подкрепи многонационалното разширяване на групата на Wizz Air, която управлява флотилия от 126 модерни самолета Airbus A320, летящи до 46 държави и свързващи над 160 града. Надзорът на EASA ще даде възможност на авиокомпанията да засили сътрудничеството с националните органи за гражданска авиация на своите настоящи и бъдещи пазари. Wizz Air Унгария ще продължава да лети под унгарския флаг, а Унгарската служба за гражданска авиация ще продължава да упражнява регулаторен контрол върху оперативния лиценз и разрешителните за опериране на различни маршрути на превозвача.

Днешната новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания. Наскоро Wizz Air въведе разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „С удоволствие съобщавам, че Унгария е първата държава-членка, която внедрява иновации в европейското регулиране на авиокомпаниите, а Wizz Air Унгария е първата авиокомпания, която ще разчита на EASA като европейски компетентен орган да контролира сертификата ѝ за въздушен оператор. Този основополагащ регулаторен модел между унгарските и европейските власти свидетелства за амбициите на Wizz Air да расте и въвежда много нови възможности за иновации в отрасъла, както е правила всеки ден през последните 16 години.“

Патрик Ки, изпълнителен директор на EASA, заяви: „Ние сме много щастливи да посрещнем такава млада и динамична авиокомпания като първия самолетен оператор под надзора на EASA. Сертификатът за въздушен оператор на ЕС е подходящ за авиокомпании като Wizz Air, които имат множество оперативни бази в различни държави-членки. Като централизиран компетентен орган за операциите на Wizz Air, EASA ще гарантира прилагането на международно признат висок стандарт за надзор над авиокомпанията.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък

Горещо