Открийте ни и в

Lifestyle

SOHO представя благотворителна фотографска изложба в подкрепа на хижа Амбарица

MIKA

публикувано

на

На 14 октомври от 19ч. SOHO открива благотворителна фотографска изложба. Ще бъдат представени грижливо селектирани 43 творби на шестима от най-изявените български фотографи – Владимир Донков, Константин Величков, Мила Печенякова, Иво Данчев, Симеон Патарозлиев и Руслан Вакрилов. Всички събрани средства ще бъдат дарени за допълнителното възстановяването на една от най-китните хижи в сърцето на Стара Планина – Амбарица.

Основите на хижата са поставени преди повече от половин век, а днес всичко се крепи на изключителния дух на една троянка – Ема Гатева. Тя се бори за възстановяването и поддържката на този планински дом, който отваря вратите си широко за всеки посетител. Повече за Ема и пътят й до хижата, можете да прочетете тук.

На откриването ще присъстват повечето автори и самото сърце на хижата – Ема. На място, в градината на SOHO, ще бъдат приготвени топли мекички с боровинково сладко и греяна ракия, които допълнително ще пренесат духа на планината в зелената къща в сърцето на града.

Специална благодарност към Владимир Донков, който е инициатор на изложбата, както и на PhotoSynthesis, които про боно предоставят фотографските принтове.

Информация за авторите:

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“800″]Владимир Донков[/media-credit]

Владимир Донков е outdoor фотограф, с безкомпрописно отношение към детайла. Той е работил за клиенти като HASSELBLAD, Outdoor Photography magazine, Berghaus, The Royal Norwegian Embassy, Black & White Photography magazine.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“800″]Константин Величков[/media-credit]

Константин Величков или известен още като Flipshot, прави корици за списание 360 °, участва в редица конкурси и получава безброй награди.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“686″]Мила Печенякова[/media-credit]

Мила Печенякова в момента завърша фотография в Нов Български Университет. Прекарва по-голямата част от времето си в планинина и успява да се развива пейзажната и пътешественическата си фотография.

Изложбата в подкрепа на хижа Амбарица, можете да разгледате в арт коуъркинг пространстовото SOHO на ул. Искър №4, всеки делничен ден от 9 до 19ч, между 14 октомври и 23 ноември.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо