Connect with us

Култура

„Ангелски свят“ – битката срещу ангелската инвазия продължавa

Avatar

Публикувано

на

Излиза втора част от трилогията на Сюзън Ий „Пенрин и Краят на дните“

Прочетохте ли вече „Ангелско нашествие“? Скоро след излизането на български на изключително популярната книга, първа в трилогията „Пенрин и Краят на дните“, идва и продължението.

В типичния за Сюзън Ий действен стил „Ангелски свят“ (Изд. „ЕМАС“) не губи време и продължава непосредствено от внезапния край на предишната книга. Читателите отново се потапят в постапокалиптичната атмосфера на обгорялата Силициева долина и назъбените останки на Сан Франциско, резултат от опустошителното нашествие на войнствено настроени ангели. 17-годишната Пенрин е успяла да спаси сестричката си от гнездото на ангелите, но нещата съвсем не са се стекли както ѝ се е искало. Малката Пейдж вече не е същата и никога няма да бъде. Въпреки всичко двете момичета, заедно с майка им, се присъединяват към оцелелите, които се опитват да съхранят остатъците от модерната цивилизация.
Не задълго – помисляйки я за чудовище, група хора залавя Пейдж и сблъсъкът завършва кърваво. Пейдж изчезва, свидетелите са ужасени, майката на момичетата е съкрушена.
Пенрин тръгва из Сан Франциско след сестра си – само че защо улиците са толкова пусти? Къде са отишли всички? Търсенето я отвежда до сърцето на ангелския план и тя успява да зърне силите зад техните решения, но разбира и до какви страховити крайности са склонни да стигнат…
Междувременно Рафи отчаяно издирва крилата си. Без тях не би могъл да се присъедини към ангелите и да застане начело, като предводител, както му е отредено. Ала когато трябва да реши дали да получи крилата си, или да спаси Пенрин, кое ще избере?

Сюзън Ий пише „Ангелско нашествие“ – първата част от трилогията „Пенрин и Краят на дните“ – за юношеска аудитория, но има почитатели на възраст от 10 до 70. След като първоначално вижда бял свят под формата на електронна книга, публикувана от самата Сюзън в интернет, я очаква огромна изненада – писането ѝ очарова хиляди и набира огромна популярност, без помощта на издатели, агенти, маркетингов отдел… Само благодарение на силата на думите ѝ. Сега трилогията е преведена на повече от 20 езика, работи се по екранизация, а феновете стават все повече и повече. И с основание. Историята за Пенрин и Рафи е като глътка свеж въздух – динамична, целенасочена, страшна, но и забавна, реалистична и тотално пристрастяваща.       

Continue Reading
Advertisement