Connect with us

Музика

Брус Дикинсън и още петима световни рок музиканти пристигнаха в София

Avatar

Публикувано

на

Cantus Firmus Orchestra and Paul Mann 3

снимка: ПР

Шоуто Концерт за група и оркестър от  Джон Лорд и музиката на Deep Purple ще разтърси българската публика в два разпродадени концерта в зала 1 на НДК на 18 и 19 март

Този уикенд в София престои едно от големите рок събития на годината – шоуто Концерт за група и оркестър на  Джон Лорд и музиката на Deep Purple, представено от радио Z- Rock  и „Кантус Фирмус“. Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър „Кантус Фирмус“ отбелязва приноса на маестро Лорд като забележителен рок и оркестров композитор. Заедно с Дикинсън, на сцената ще излязат още Таня О’Калахан (Whitesnake) – бас китара,  Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Зи Дока (IAN PAICE BAND) – китара, Бернхард Велц – барабани (Ian Paice), както и диригентът Пол Ман.

Уникалният концерт, който съчетава мощния рок саунд с класическия звук на симфоничния оркестър, е нещо, което рядко може да се чуе на живо и не случайно феновете на този стил отдавна са изкупили билетите за двете обявени дати – 18 и 19 март в зала 1 на НДК.

Още с пристигането си у нас вчера Брус Дикинсън сподели, че проектът с музиката на Джон Лорд е много важен за него, защото реализира огромната му страст към творчеството на Джон Лорд и Deep Purple. Репетициите за шоуто вече започнаха, а маестро Пол Ман, който е дирижирал елитни световни оркестри като Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул, изрази своето възхищение от отличната подготовка на българските музиканти. Много от тях принадлежат към поколението, израснало с музиката на Deep Purple и очакват с нетърпение срещата с легендарните изпълнители.

Advertisement

Концертите в българската столица са част от турнето на групата, което обхваща още Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от големите мегаполиси в Бразилия. Двучасовото шоу в двата дни ще започне в 20:00 ч. с изпълнение на Концерт за група и оркестър – 50-минутна творба от три части, съчетаваща рок саунда с композиционните принципи на класическата музика. В програмата следват две авторски песни на Брус Дикинсън и няколко от вечните класики на Deep Purple. Уникален облик на българските концерти ще придаде и участието на Теодосий Спасов, специално поканен от групата за това шоу.  Големият български  кавалджия ще изпълни рок версия на фолклорната песен „Ерген деда“ от Петър Льондев.

Медийни партньори на концерта: NOVA, БТА

Организатори: Z-Rock и „Cantus Firmus“

Вратите на зала 1 в НДК ще бъдат отворени за публиката в 19:00 ч. Деца до 7 години влизат безплатно с придружител и без право на място.

Концертите на 18 и 19 март са гостуващо събитие в програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2023, реализиран с финансовата подкрепа на Столичната община и Министерството на културата.

Advertisement

Повече информация: https://www.facebook.com/ZRockBulgaria

Continue Reading
Advertisement