Connect with us

Кино

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA през март

Avatar

Публикувано

на

снимка: © AETN

Най-женският месец в годината по Epic Drama е доминиран от силни телевизионни персонажи от нежния пол. Пищният епос за древен Рим „Домина“ продължава с премиерно излъчване на епизодите всеки понеделник в 22:00 часа с повторение в сряда и неделя малко преди полунощ. Интересен детайл е, че титулярният актьорски състав, сред който и актрисата Каша Смутнияк в ролята на Ливия Друзила, се появява именно от трети епизод нататък – премиера на 4 март, понеделник, в 22:00 часа.

Мис Елайза Скарлет също се завръща в телевизионни дом на епичната драма – с новия четвърти сезон на „Мис Скарлет и херцогът“ – от 21 март, четвъртък.

Новото попълнение в звездния отбор телевизионни детективи на канала, сред които се открояват и Мис Фишър и Мис Марпъл, обаче е инспектор Мегре, олицетворен – вероятно за някои изненадващо – от британския актьор Роуън Аткинсън, по-широко известен със съвсем различното амплоа на „Мистър Бийн“. От 28 март.

снимка: © AETN

Advertisement

Домина

Продължение от понеделник 4 март в 22:00 ч.

В първия сезон действието се развива по време на царуването на Гай Цезар Октавиан, като е представено чрез невероятната истинска история на съпругата му Ливия Друзила, която променя представите за това какво може да очаква едно момиче от живота и се издига до най-влиятелната жена в света.

Ролята на Ливия Друзила е изиграна Каша Смутнияк (Perfetti Sconosciuti, Loro, Devils). Матю Макнълти (Misfits) e в ролата на Гай,; Клер Форлани (Meet Joe Black) като Октавия, сестрата на Гай; Бен Бат (Captain America: The First Avenger) като Агрипа, приятел на Гай от детството и генерал.

В поддържащите роли ще видим и ирландския актьор Лиъм Кънингам, известен на българските зрители най-вече като Давос от Game of Thrones, както и знаменитата италианска актриса Изабела Роселини (Blue Velvet) в ролята на страховитата съдържателка на публичния дом, Балбина.

Advertisement

The Telegraph пише: „Заснета за Sky Atlantic хитовата историческа продукция третира древен Рим с характерната за Game of Thrones смесица от секс и смърт; Доста увлекателно е.“ 

The Guardian пък възкликват: „Сериалът има страхотен актьорски състав, голям бюджет и е пълен с кръвопролития и удари с нож в гърба… Как да не го харесаш?!“

Wall Street Journal усеща жега под яката: “Зрителите може да поискат да се отърват от XXL тогите, защото “Домина” става доста горещ и определено свиреп.”

снимка: © AETN

Мис Скарлет и херцогът

Advertisement

Премиера от четвъртък 21 март в 22:00 ч.

Четвъртият сезон започва с това, че Елиза току-що е поела базираната в Лондон детективска агенция „Наш и синове“. Нещата обаче не вървят съвсем гладко, въпреки помощта от някои познати източници. Извън работата, развитието на връзката ѝ с Уилям („херцога“) върви към предстоящо решение, което ще промени живота и на двамата.

Докато работи, Елиза се обединява с „херцога“, за да разследват кражба с взлом в луксозен публичен дом, чиито клиенти включват важни членове на британското правителство. Сериалът включва и завладяваща ретроспекция на първата среща между Елиза и „херцога“, проникването на Елиза в света на викторианските погребални къщи и много още. Не трябва също да пропускате две нови лица – Пол Бейзли („Черно огледало“), когото може би сте забелязали в четвъртия сезон на „За всички създания – големи и малки“, и Къртис Канца („Пясъчният човек“).

снимка: © BBC Studios

Клопката на Мегре

Advertisement

Премиера от четвъртък 28 март в 22:50 ч.

Базирана на книгите на Жорж Сименон, това е нова адаптация на историите на любимия измислен френски детектив Жул Мегре, игран не от който и да е, а от Роуън Аткинсън.

В първия епизод срещаме Мегре през лятото на 1955 г., когато млада жена е намушкана до смърт и е четвъртата убита за няколко седмици… може ли Мегре да открие убиеца, преди той да удари отново?

Във втория случай Мегре е решен да открие убиеца на човек, който му се е обадил само няколко часа преди да бъде убит, и в крайна сметка разследването води до банда, избила семейства в Пикардия.

Рубрика: Празничен уикенд

Advertisement

През целия ден в събота 30 март и неделя 31 март

Настройте се през този уикенд да се насладите на най-доброто по Epic Drama – присъединете се към брилянтната Агата Кристи в „Агата и проклятието на Ищар“ с Линдзи Маршал, Джона Хауър-Кинг и Брона Уо, разкривайте престъпления със свещеника от „Гранчестър“, с участието на Джеймс Нортън, Робсън Грийн и Ал Уивър, присъединете се към безстрашната детективка в „Мис Фишър и криптата на сълзите“ с Еси Дейвис и Нейтън Пейдж и се насладете на класическа история за любов и палавост в „Том Джоунс“ с участието на Соли Маклауд, Софи Уайлд, Шърли Хендерсън и Хана Уодингам, която е носителка на награда „Астра“ за най-добра актриса във второстепенна роля.

Continue Reading
Advertisement