Connect with us

Кино

Клетниците, нов сезон на Сиси, За всички създания – големи и малки в коледния сезон на Epic Drama

Avatar

Публикувано

на

снимка © BBC Studios

Клетниците, нов сезон на Сиси, За всички създания – големи и малки в коледния сезон на Epic Drama

Този декември ще бъде фантастичен Коледен сезон в телевизионния дом на епичната драма. „Сиси“ – една от най-емблематичните за Epic Drama поредици се завръща с разкошен нов трети сезон – всеки ден от 27 декември. Отново ще видим дебютантите Доминик Девънпорт – като императрица Сиси – и Яник Шуман – като кайзер Франц Йосиф – и страхотната екранна химия между тях на фона на една от най-скъпите европейски продукции в последните години.

Седмица преди това – на 21 декември – по канала ще дебютира една от най-новите екранизации по литературната класика „Клетниците“, превъплътена от съзвездие актьорски величия – Доминик Уест (The Crown, The Affair, The Wire) в ролята на Жан Валжан, Лили Колинс (Emily in Paris, Tolkien, The Last Tycoon) като Фантин и култовата Оливия Колман (с Оскар за The Favourite, Critics Choice Award номинация за The Crown).

Междувременно най-новият излязъл досега сезон на най-скъпия европейски сериал до момента – „Вавилон в Берлин“ продължават всяка събота от 22:00 часа.

Advertisement

Последният сезон на „За всички създания – големи и малки“ пък – един от най-популярните сериали от Острова в последните години – телевизионна история за живота на най-известния ветеринарен хирург в литературата – Джеймс Хериот, автор на бестселъри, продадени в милиони копия по цял свят – ще завърши със специален коледен епизод – с премиера на 26 декември от 21:15 часа.

Клетниците

Премиера всяка вечер от четвъртък 21 декември в 22:00 ч.

На фона на епичния период на граждански вълнения във Франция, това е историята на Жан Валжан, бивш затворник, който не може да избяга от сянката на миналия си живот. Бъдещето му е застрашено от неговия заклет враг, неумолимия полицай и бивш затворнически надзирател Жавер, който е решен да го изправи пред правосъдието. Междувременно Фантин, жена от работническата класа, изоставена от богатия си любовник, е принудена да предприема все по-отчаяни мерки, за да осигури прехраната на малката си дъщеря; техните истории се сблъскват, докато революционното насилие се разгаря по улиците на Париж, и Жан Валжан започва епично пътуване към себеприемане, изкупление и любов.

снимка: © Beta Film

Advertisement

Сиси

Премиера всяка вечер от сряда 27 декември в 22:00 ч.

Сезон: 3

Съдбовните години 1870 – 1873: Европа е на прага на модерни времена. След като Ото фон Бисмарк печели войната си срещу Наполеон III, картите в европейския баланс на силите се разбъркват; Франция се провъзгласява за република и австрийският народ също иска демокрация. Императорското семейство е под огромен натиск, особено Франц и Сиси; продължаването на монархията е заложено на карта. Франц се чувства под напрежение да изпрати деветгодишния си син, принц Рудолф, на военно обучение по-рано от уговореното със съпругата му, но Сиси е ужасена, тъй като е убедена, че нейният чувствителен син ще се пречупи пред лицето на бруталното военно обучение. Когато Сиси не вижда друга възможност освен да вземе сина си от казармата и да избяга от Виена с него, Франц трябва да се бори за връщането на жена си, докато въстанията на работниците във Виена зачестяват. Попаднала в обхванатата от криза Франция, Сиси трябва да реши дали да поеме своите отговорности в родината си или да отстоява позициите си като майка.

Advertisement

Вавилон в Берлин

Продължава от събота 2 декември в 22:00 ч.

Сезон: 4

Берлин, навечерието на Нова година 1930 г./1 януари 1931 г. Хората пият и танцуват в баровете, докато собственикът на фабрика Нисен вдига наздравици с важни особи от политическия свят и Райхсвера, мечтаейки да завладее света. Междувременно Валтер Вайнтрауб е въвлечен в кървава война за господството над града. Главорезите от Щурмовите войски, водени от Валтер Щенес, демонстрират волята си за власт с нарастваща бруталност, но даже и те са обявили война на СС и Гереон Рат се оказва в средата на всичко това. Докато е на мисия да освободи журналиста Кателбах заедно със смелата фрау Бенке, животът на Рат е в опасност и той губи доверието на най-важния си съюзник, Шарлоте Ритер. Шарлотe и сестра ѝ Тони се изправят лице в лице с машинациите на „Бялата ръка“, а това, което се случва по-нататък, променя живота и на двете.

Advertisement

За всички създания – големи и малки – специален Коледен епизод

Вторник 26 декември в 21:15 ч.

Коледа е и Джеймс е на километри разстояние в тренировъчна база на великобританските ВВС.

Емоционален телефонен разговор с Хелън, която е в напреднала бременност, го кара да реши да се свърже с нея, но той няма много възможности, а талисманът на ВВС Джорджи се нуждае от помощта му. Джеймс се мъчи да постъпи правилно, но ще успее ли да стигне у дома навреме за Коледа?

Междувременно г-жа Хол подготвя градско коледно тържество в Дароуби. Зигфрид и Кармъди – който е добре приет в Дароуби и се радва на това – спорят кой ще бъде Дядо Коледа тази година, а Джеймс научава много важен урок и е възнаграден с изненада.

Advertisement

Еpic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria, както и YouTube канала на Viasat World Bulgaria.