Открийте ни и в

Tехнологии

Yettel отваря всички свободни позиции за бежанци от Украйна

Avatar

публикувано

на

Yettel отваря всички свободни позиции за бежанци от Украйна 141

По този начин компанията им осигурява възможност да започнат реална работа и да изградят нов живот извън родината

Yettel  предоставя възможност на хора, засегнати от конфликта  в Украйна, да кандидатстват за всички налични отворени позиции в компанията. За тях могат да кандидатстват всички регистрирани като бежанци в Службите за временна закрила, които притежават подходящите за съответните позиции квалификация и опит и са над 18-годишна възраст. По този начин потърпевшите от конфликта в Украйна имат шанс да започнат реална работа в технологична компания в страната и да изградят нов живот извън родината си.

Продължаващата безпрецедентна ситуация поставя на изпитание не само засегнатите от конфликта, но и нашата човечност и съпричастност. Като социално отговорна компания и един от най-големите работодатели в страната, фокусът ни винаги е бил и ще бъде върху хората, които са в сърцето на всичко, което правим. Отваряме врати за всички украински бежанци, за да ги подкрепим в този труден за всички момент и им помогнем да поставят ново начало”, каза Галина Чулева, главен директор „Хора и култура” на Yettel България.

Отворените за кандидати свободни работни места са както в столицата, така и в други градове в страната и включват позиции в различни отдели на компанията като администрация, обслужване на клиенти, маркетинг, складово обслужване, продажби, финанси, човешки ресурси, IT и разработка на софтуер, и др.

Кандидатите ще преминават през стандартна процедура за подбор на служители. В зависимост от позицията, одобрените ще могат да започнат работа, като ще се възползват от всички предимства и социални придобивки, предоставяни на останалите служители на Yettel.  Освен това в първите месеци след назначението им в компанията те ще получават и допълнителна подкрепа във вид на надбавка за наемане на жилище, грижи за децата и уроци по български език, която да подпомогне тяхната релокация и успешно интегриране в компанията и България. Повече за наличните възможности за работа в Yettel кандидатите могат да открият на сайта на компанията, а за въпроси, свързани с допълнителната подкрепа и консултация по процеса на кандидатстване, могат да пишат на [email protected]

Инициативата е поредна стъпка от страна на телекомуникационната компания в подкрепа на засегнатите от кризата в Украйна. Още в първата седмица от конфликта Yettel осигури безплатни международни разговори между двете страни и безплатен роуминг, както и предостави безвъзмездно предплатени карти за мобилен интернет за бежанците от Украйна, пребиваващи у нас.

Служителите на компанията също директно застанаха зад каузата. В рамките на инициатива, организирана от фондация „Три жени” и неправителствената организация „Мати Украйна”, служителите събираха и дариха помощи за бягащите от войната украински граждани, които пристигат в България, както и за украинците на територията на Украйна. За тях бяха дарени вещи от първа необходимост, вкл. дрехи, храна, детски играчки, одеяла и завивки, санитарни материали и др.

Реклама