Connect with us

Lifestyle

Виртуална изложба „Крехко равновесие“ за опазването на околната среда

Avatar

Публикувано

на

Krehko ravnovesie 3

снимка: ПР

Студенти от бакалавърска програма „Графичен дизайн“ на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ показват творби във виртуалната изложба „Крехко равновесие“.

Куратор на експозицията е доц. д-р Динамир Предов – доцент по рекламна и художествена фотография и директор на Фотолабораторията на Нов български университет.

Ето какво казва доц. Предов за настоящата изложба: „Специално създадохме курса „Фотографска документалност и графична прецизност“, предназначен за студентите от програма „Графичен дизайн“. Съчетавайки възможностите на фотографската медия и модерните технологии на графичния дизайн, ние търсим нови нива на визуална комуникация.

Тази година ни предложи предизвикателството на вирусната ваканция. Реших да предизвикам фантазията на моите студенти с три проекта на тема „Човекът и околната среда“, „Музика“ и „Човекът и книгата“. Получиха се страхотни проекти. Младите хора определено съзнават нашата отговорност за опазването на природата и разбират ролята на изкуството и книгите в спасяването на човешката цивилизация.

Advertisement

Композициите, които ни предлагат, определено заслужават адмирации – сред авторите аз виждам бъдещи водещи творци в сферата на модерното изкуство. Искрено съм убеден, че виртуалната изложба „Крехко равновесие“ ще Ви хареса и даде свежи идеи за вашето бъдеще!“

 

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement