Connect with us

Галерия

КО-ОП представя „В процес“ – фотографска изложба и зин на Никола Стоянов

Avatar

Публикувано

на

Експозицията ще може да бъде видяна в пространството от 6 до 16 януари  

КО-ОП (бул. „Янко Сакъзов“ 17) стартира новата 2021-ва година със самостоятелната фотографска изложба и представяне на зина „В процес“ на Никола Стоянов с куратор Христо Калоянов. Изложбата ще бъде официално открита на 6 януари, сряда, от 17.00 ч. до 21.00 ч. и ще остане в пространството до 16 януари. Тя се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

 „Лесни за откриване, но трудни за вникване, табелите, решетките, кофите за боклук, висящите кабели ще са нашия вход в един забравен архив на градската тъкан. Присъствието на тези предмети е фрагментарно според функционалното им предназначение в инцидентността на ежедневното. Нашата операция върви в обратната посока, където, изваден от този контекст, предметът губи способността си за практичност и представен в тази „голота“, той служи като терминал към един паралелен свят на индустриална телеология и материална корпоралност. „В процес“ е теоретична фикция базирана в близката реалност на всекидневието, медитация над разграждането и градежа, но най-вече метод обръщащ процеса на инфраструктурна сублимация“, споделя кураторът Христо Калоянов за изложбата.

Никола Стоянов е фотограф и философ, родом от Варна. Артистично работи в сферата на нефигуративната фотография и дигитални изкуства, а на теоретично ниво по посока на история и теория на технологията. Преводач е също на някои водещи текстове в философията на кибернетиката.

Христо Калоянов е културолог и куратор. Роден е в Балчик. По време на следването си работи в Театрална работилница „Сфумато“ и периодично публикува театрална критика. В кураторските си проекти изследва отсъствието, несъвпадението и отклонението.

За повече информация следете събитието във Facebook ТУК.

Advertisement

Предвид ситуацията с Covid-19 в рамките на изложбата ще бъдат предприети всички необходими мерки за сигурност. В галерията ще се допуска едновременно само определен брой хора, като броят им ще бъде съобразен с размерите на пространството и препоръките за спазване на социална дистанция, а всички посетители трябва да носят предпазни маски за лице.

Continue Reading
Advertisement