Connect with us

Събития

Най-голямата международна мрежа за съвременни изпълнителски изкуства IETM идва в България

Avatar

Публикувано

на

IETM Poster

IETM PosterМежду 16 и 19 октомври в България ще пристигнат над 500 световни лидери в областта на изпълнителските изкуства от повече от 50 държави за Международна среща за съвременни изкуства IETM София.
Събитието ще събере международни културни оператори, мениджъри, програматори на фестивали, артистични директори, селекционери и артисти и ще включва дневна дискусионна и образователна програма и вечерна артистична програма, съставена от “АСТ фестивал за свободен театър 2014” (16 представления на независимата българска сцена) и 8 представления на държавни и общински театри.

IETM e най-голямата международна мрежа за изпълнителски изкуства в света, с център в Брюксел и над 500 членуващи организации от над 50 страни. Основна нейна цел е да стимулира развитието, качеството и контекста на съвременните изпълнителски изкуства в глобален мащаб, да инициира съвместната работа и динамичен обмен на опит и информация между организации от цял свят (предимно – съвременен театър, танц, цирково изкуство, както и гранични форми с други изкуства като музика, медии и др.)

Очакваните над 500 участника от над 50 страни – представители на изключително разнообразни културни организации – правят събитието една от най-мащабните и значими международни културни професионални срещи, които са се провеждали у нас.

Затова на 28 август от 11.00 часа в Червената къща ще можем да се запознаем с Мишел Кере – координатор събития и международни срещи на мрежата, който ще представи мрежата и международната среща и ще сподели как българските изпълнители могат да се включат и максимално да се възползват от участието си в нея.

Основна тема на Международна среща за съвременни изкуства IETM София ще бъде „Space for Change/ Пространство за промяна”. Актуална в съвременната глобална и локална ситуация, тя ще провокира дискусии за ролята на изкуството и културните професионалисти в изграждането на по-хуманно бъдеще, както и тяхното място в комплексната социална екосистема.

Международна среща за съвременни изкуства IETM София е на https://www.facebook.com/IETMsofia

Advertisement

IETM Picture Meeting 1

Организатори на Международна среща за съвременни изкуства IETM София са: IETM Brussels, АСТ Асоциация за свободен театър, Фондация “Бюро култура” и Фондация „Арт офис“.

Международна среща за съвременни изкуства IETM София се осъществява с медийната подкрепа на Dnevnik.bg, Darik Radio, INVESTOR, списание Мениджър, Expert.bg, Actualno.com, Sofialive.bg, Kafene.bg и Stand.bg.

Международна среща за съвременни изкуства IETM София се финансира от Министерство на културата на Република България и Столична община – Столична програма “Култура” на Столична община за 2014 година и Културен календар на Столична община за 2014 година.

Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година и се провежда под патронажа на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement