Connect with us

Култура

„Последното, което ми каза“, вдъхновява нов сериал с  Дженифър Гарнър 

Avatar

Публикувано

на

Последното което ми каза снимка scaled

Сензационният трилър на Лора Дейв е продал повече от 2 милиона копия по целия свят.

Носител на наградата за най-добра книга на годината в категория трилър на Goodreads Choice Awards, бестселър на New York Times в продължение на 48 седмици, книга на месеца на Amazon за май 2021-ва. Това са само няколко от многобройните отличия, които сензационният роман „Последното, което ми каза“ от Лора Дейв обра през изминалата година, нареждайки се сред задължителните четива на рафта на всеки любител на трилъра.

Сега романът, който скоро ще се появи като минисериал на Apple TV+ с участието на Дженифър Гарнър, излиза и на български език (ИК „Сиела“).

Разказвайки историята на жена, която иска да открие истината за изчезването на съпруга си, „Последното, което ми каза“ обещава да въвлече читателите във водовъртеж от главозамайващи сюжетни обрати и вълнуващи семейни взаимоотношения.

Хана Хол никога не си е представяла, че ще бъде толкова щастлива. Влюбена е до уши в съпруга си Оуен, живее в прекрасен дом в Калифорния, има много приятели, работата на мечтите си – и доведена 16-годишна дъщеря Бейли, чието одобрение е решена да спечели.

Advertisement

Един ден обаче мистериозна бележка с две набързо надраскани думи неусетно преобръща живота на Хана с главата надолу. „Пази я“. Две кратки думи, които сякаш издърпват килимчето на сигурността изпод краката ѝ. Две думи – или последното нещо, което Оуен ѝ казва преди да изчезне.

Попаднала сякаш в сбъднал се кошмар, Хана прави всичко по силите си, за да запази разсъдъка си. Все пак такива неща се случват само по филмите, нали? Но когато многобройните ѝ обаждания остават без отговор, а ФБР и щатските шерифи се появяват в дома им и я заливат с неочаквани въпроси, младата жена бързо разбира, че съпругът ѝ не е този, за кого се е представял.

Престъпник ли е Оуен? Това ли е истинското му име? И дали някога отново ще види мъжа, който е смятала за любовта на живота си? Хана няма отговор на тези въпроси, а единственото нещо, в което е сигурна, е, че трябва да предпази Бейли на всяка цена.

Убедени, че не могат да имат доверие на никого, Хана и Бейли се впускат в стремглаво преследване на истината за изчезването на Оуен. И докато сглобяват обърканите и хаотични парченца от пъзела на миналото, двете неочаквано осъзнават, че заедно градят и своето бъдеще – такова, каквото нито една от тях не е очаквала.

С безупречен стил, шеметна динамика и богата история, посветена на семейните отношения, предаността, личните жертви и рисковете, които родителите поемат, за да предпазят децата си, този умопомрачителен роман в духа на „Малки пожари навсякъде“ изстрелва Лора Дейв право сред най-обещаващите имена на съвременния трилър.

Advertisement

А шокиращият и сърцераздирателен обрат на финала гарантира, че първото нещо, което ще направите след като прочетете „Последното, което ми каза“, е да обърнете книгата и да започнете отначало.

Continue Reading
Advertisement