Connect with us

Кино

Гледаме филмa „БАРБИ “ на 15 декември в HBO Max

Avatar

Публикувано

на

снимка: © 2023 Warner Bros. Studio. All rights reserved

Дългоочакваната стрийминг премиера на един от най-успешните филми на студиото Warner Bros. ще бъде факт на 15 декември, когато ще можем да гледаме лентата на Грета Геруиг с Марго Роби, Райън Гослинг и Америка Ферера в HBO Max и у нас.

По-рано тази година БАРБИ влезе в историята като най-касовия филм на Warner Bros. за всички времена, а Геруиг стана първата жена режисьор, достигнала милиардния боксофис. Филмът беше приет изключително добре от публиката и продължи да събира още повече погледи, като половината от интернет феномена, наречен „Барбенхаймер“, тъй като и Барби, и „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан имаха премиера на една и съща дата.

Розовият културен феномен БАРБИ е и най-печелившият глобален филм в 100-годишната история на студиото, изпреварвайки „Хари Потър и даровете на смъртта“ от 2011 г: Част 2.“

Сътрудничеството на Геруиг с Mattel проследява разочарованата Барби (Марго Роби), която се ориентира в идеите за смъртност и съществуване в условията на патриархата – система, която Кен (Райън Гослинг) внася в Барбиленд, поставяйки Барбитата в подчинено положение. Барби трябва да се съюзи с човека, който си играе с нейната кукла, една също толкова разочарована майка и служителка на Mattel Глория (Америка Ферера), за да преоткрие себе си и красотата в човешкия живот.

Advertisement

Да живееш в Страната на Барби означава да бъдеш съвършено същество на съвършено място. Освен ако не изпаднеш в екзистенциална криза. Или си Кен.

От номинираната за „Оскар“ сценаристка и режисьорка Грета Геруиг („Малки жени“, „Лейди Бърд“), в БАРБИ участват номинираните за „Оскар®“ Марго Роби („Бомба със закъснител“, „Аз, Тоня“ „Мимиче с потенциал“ и „Отряд самоубийци“) и Райън Гослинг („Ла ла ленд“, „Блейд Рънър 2049“) като Барби и Кен, заедно с Америка Ферера („Грозната Бети“, „Как да си дресираш дракон“), Кейт Маккинън („Бомба със закъснител“, „Saturday Night Live“), Майкъл Сера („Скот Пилгрим срещу света“, „Джуно“), Ариана Грийнблат („Отмъстителите: Безкрайна война“), Исса Рей („Несигурни“ на HBO), Реа Пърлман („Ще се видим в сънищата“, „Матилда“) и Уил Фарел („Баща в излишък“, „Вице“).

Във филма участват още Ана Круз Кейн, Ема Маки, Хари Неф, Александра Шип, Кингсли Бен-Адир, Симу Лиу, Нкути Гатва, Скот Евънс, Джейми Деметриу, Конър Суинделс, Шарън Рууни, Никола Кофлън, Риту Аря, певицата и авторка на песни, носителка на GRAMMY®, Дуа Липа и носителката на Оскар® Хелън Мирен.

Саундтракът на филма БАРБИ е номиниран и за 11 награди GRAMMY® в седем категории, като четири от петте номинирани заглавия за най-добра песен, написана за визуална медия, са включени в официалния саундтрак на филма.

БАРБИ е режисиран от Грета Геруиг по сценарий на Геруиг и номинирания за „Оскар“ Ноа Баумбак („Брачна история“, „Бял шум“, „Китът и сепията“), базиран на куклата Барби на компанията за играчки Mattel. Продуценти са номинираният за „Оскар“ Дейвид Хейман („Брачна история“, „Гравитация“), Марго Роби („Аз, Тоня“, „Обещаваща млада жена“), Том Акърли („Аз, Тоня“, „Обещаваща млада жена“) и Роби Бренър. Изпълнителни продуценти са Майкъл Шарп, Джоузи Макнамара, Инон Крейз, Кортеней Валенти, Тоби Емерих и Кейт Адамс.

Advertisement

БАРБИ влиза в каталога на стрийминг платформата HBO Маx, част от портфолиото на Warner Bros. Discovery, на 15 декември. 

Continue Reading
Advertisement