Connect with us

Кино

Какво да гледаме по HBO Max през март

Avatar

Публикувано

на

снимка: HBO Max

С пристигането на баба Марта нараства и нетърпението за настъпването на пролетта, но още по-нетърпеливи сме да разберем кои са акцентите в HBO Max този месец. При сериалите няма как да не отбележим премиерата на дългоочакваната оригинална HBO поредица с участието на носителката на Оскар® Кейт Уинслет – „Режимът“, както и политико-журналистическия игрален сериал с Карла Гуджино „Момичетата в автобуса“. Ще видим и завръщането на “Чистачката“, която разтребва след убийствата на мафията. При филмите пък копнежът за парченце шоколад рязко ще се повиши със стрийминг премиерата на „Уонка“ – историята за прочутия изобретател, магьосник и шоколатиер Уили Уонка. Ще си припомним някои от шедьоврите на Кристофър Нолан, както и 3-те филма за Робокоп. В „Луди пари“, създаден по безумен действителен случай, ще разберем как обикновени хора обръщат играта на Уолстрийт и забогатяват.

При документалните предложения ще надникнем зад кулисите на Международния конкурс за пиано „Шопен“ в „Пианофорте“, както и в личния живот на Джеръд Кармайкъл в „Риалити шоуто на Джеръд Кармайкъл“. А децата ще се запознаят с Тарла – млад таралеж, изпълнен с ентусиазъм, който се присъединява към „Жабокът и приятели“.

Ето го и пълният списък със заглавия в HBO Max, които не бива да пропускаш през месец март:

СЕРИАЛИ

Advertisement

КРАЛСКИ КРЕКЕРИ, сезон 2
HBO MAX – 1 март
Когато премахват крекерите от обедното меню на учениците и ги заместват с по-здравословна алтернатива, в града настава разединение. Семейство Хорнсби се оказва въвлечено във война, която не знае дали ще успее да спечели.

РЕЖИМЪТ
HBO MAX – 4 март
Оригиналната лимитирана поредица на HBO „Режимът“ с участието на носителката на Оскар® Кейт Уинслет разказва в шест епизода история за една година зад стените на двореца на модерен европейски режим, който започва да се разпада.

ЗАЩИТАТА
HBO MAX – 7 март
Адвокат Йоанна Хилка, една от най-добрите в страната, получава телефонно обаждане посред нощ. Стара приятелка, Анджелика, има нужда от помощ – тригодишната ѝ дъщеря е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Полицията не открива следи от отвличане и започва да подозира родителите. На следващия ден изчезването е по всички медии. Ще повярва ли Хилка в невинността на двойката?

ЧИСТАЧКАТА, сезон 3
HBO MAX – 9 март
След като става свидетел на убийство на мафията в премиерния епизод на сериала, Тони почиства местопрестъплението, за да остане жива, след което започва двоен живот – чисти за мафията, докато прави необходимото, за да спаси сина си.

Advertisement

НАМЕРЕНИ, сезон 4
HBO MAX – 14 март
Драма от изпълнителния продуцент и сценарист Нкечи Окоро Каръл („All American“) и „Berlanti Productions“.
Всяка година повече от 600 000 души биват обявени за изчезнали в САЩ. Повече от половината са цветнокожи и държавата изглежда забравя за тях. Експертът по връзки с обществеността Габи Моузли (Шанола Хамптън, която е и продуцент на сериала) някога също е била сред забравените. Сега с екипа си за управление на кризи прави всичко възможно винаги да има кой да ги търси. Никой обаче не подозира, че тази жена, която ежедневно върши геройски дела, крие смразяваща тайна.


МОМИЧЕТАТА В АВТОБУСА
HBO MAX – 14 март
Продукцията на Warner Bros. Television приканват зрителите да се отправят към предизборна кампания заедно с четири журналистки, всяка от които се различава по своя стил на отразяване и характер. Историята се фокусира върху Сейди Маккарти (Мелиса Беноист), журналистка, която романтизира отминалата епоха на отразяване на кампании и зарязва целия си живот, за да получи шанс да отразява борбата на кандидат за президент за вестник. ТРЕЙЛЪР

СЛЕДОВАТЕЛ КЛЮН
HBO MAX – 28 март
Соня Клюн е млад, амбициозен детектив, преместен от Белград в малкия град Суботица, където трябва да работи с новия си партньор, за да разреши едно предполагаемо самоубийство. Но случаят крие много по-сериозни тайни, отколкото изглежда на пръв поглед. Преместването на Соня в Суботица ще предизвика лавина от събития, които ще разкрият дълбоко заровени тайни, свързани с мистериозна организация, но също и с миналото на Соня. А десетгодишна ѝ дъщеря има необичайни сънища, свързани с работата на майка й, които започват да се сбъдват.

ФИЛМИ

ФИЛМИТЕ ЗА РОБОКОП
HBO MAX – 1 март
РОБОКОП
Детройт е опустошаван от вилнеещи банди и корпорацията ОКП създава нов, уникален пазител на закона – Робокоп. Този метален боец ще трябва да се справи с престъпността в града.

РОБОКОП 2
Корпорация ОКП планира да замести Робокоп с нов, по-съвършен модел. Междувременно, Детройт е залят от нов вид наркотик „Нюк“, водещ до мигновено пристрастяване.

Advertisement

РОБОКОП 3
Проектът „Делта сити“ (нов Детройт) на ОКП е на път да стартира, когато японска компания купува ОКП и започва да чисти Стар Детройт от жителите му. Робокоп се бори с изселването и с японските киборги.

УОНКА
HBO MAX – 8 март
Базиран на необикновения герой от „Чарли и шоколадовата фабрика“, една от най-популярните и обичани детски книги на Роалд Дал, „Уонка“ разказва невероятната история за това как прочутия изобретател, магьосник и шоколатиер се е превърнал в така добре познатия и обичан Уили Уонка. ТРЕЙЛЪР

НАЙ-ДОБРОТО ОТ КРИСТОФЪР НОЛАН
HBO MAX – 9 март
ДЮНКЕРК
Стотици хиляди британски и съюзнически войски са обкръжени от вражески сили. Хванати в капан на брега, изтласкани към морето, те са в безизходица, а противниковата армия приближава.

ГЕНЕЗИС
Коб (Леонардо ди Каприо), Ариадне (Елън Пейдж) и Артър (Джоузеф Гордън-Левит) са група, която нахлува в съзнанието на хората, за да извлече ценна информация от тях. Коб създава сънища у човека, а Ариадне е архитекта – тя конструира всичко и насочва съзнанието на „обработвания“, като по този начин той може да бъде прилъган да даде нужната информация в съня си.

ИНТЕРСТЕЛАР
Докато времето ни на Земята изтича, екип от изследователи се заема с най-важната мисия в историята на човечеството – пътуване извън познатата галактика, за да разбере дали сред звездите има бъдеще за хората.

Advertisement

ТЕНЕТ
В борбата си за спасението на света от Трета световна война, Героят е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж, но това, пред което се изправя, е извън реалното време и е нещо напълно непознато.

ЧАРЛИ И ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА
HBO MAX – 15 март
Режисьорът Тим Бъртън екранизира класическата детска приказка на Роалд Дал с присъщите си уникална визия и чувственост. Уили Уонка (Джони Деп) е тайнственият и доста ексцентричен собственик на най-популярната компания за десерти в света. А Чарли е момче, което живее заедно с бедното си семейство и се потапя във фантастичния свят на Уонка.

ЛУДИ ПАРИ
HBO MAX – 31 март
Филмът, базиран на действителни събития, разказва за Кийт Гил (Пол Дейно) – човек, който инвестира в малка компания за видеоигри, с което предизвиква покачване на стойността на компанията. Така много хора забогатяват, а някои милионери не могат да понесат това.

ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

ПИАНОФОРТЕ
HBO MAX – 1 март
По време на предварителния кръг те са 160. След това остават около 80, а после 40. Накрая само 10 късметлии стигат до финала. Това са състезателите в легендарния Международен конкурс за пиано „Шопен“, който се провежда на всеки пет години във Варшава, Полша. Филмът проследява еклектична група от млади музиканти от цял свят, които са се подготвяли от деца за тази възможност, която се появява веднъж в живота. Като предлага рядък поглед зад кулисите на триумфалните върхове и съкрушителните спадове, режисьорът Якуб Пиатек улавя огромното напрежение, пред което са изправени тези музиканти в преживяване, което съчетава сълзи на изтощение и отчаяние с екстатична радост от свиренето.

Advertisement

КУЧЕШКА КОЛИБКА, сезон 5
HBO MAX – 7 март
Max Original
Документалната поредица проследява работата в приюта Wood Green в Годманчестър. Виждаме работата на персонала, посветил дните си на това да намери подходящи стопани на бездомните кучета.

ПРАВОСЪДИЕТО НА САЩ
HBO MAX – 14 март
В поправителната система в Нашвил една жена става системна жертва на домашно насилие. Бивш бейзболен играч от младежката лига е изкаран от релси от психично заболяване. Двама младежи в ареста за непълнолетни, ненавършили 18 години, са изправени пред затвор.

ИСТИНАТА ТЪРЖЕСТВУВА: АЛЕКС ДЖОУНС
HBO MAX – 20 март
През 2012 г. 20-годишен мъж застреля 20 деца и шестима учители в начално училище в Нютаун, Кънектикът. Алекс Джоунс, 48-годишен водещ и публична фигура, от години твърди, че случилото се е постановка, инсценирана с участието на актьори, с цел въвеждането на по-строги закони за контрол върху оръжията. Джоунс е осъден да плати 965 млн. долара обезщетение за разпространените от него неверни твърдения за престрелката.

ИГРАТА НА „СИНАНОН“
HBO Max: 26 март
Поредицата изследва възхода и падението на организацията “Синанон” през очите на членовете, от ранните ѝ дни като новаторска програма за рехабилитация на наркомани до превръщането ѝ в това, което мнозина смятат за култ.

Advertisement

ГОЛЯМАТА КЪЩА
HBO Max: 28 март
Хаси научава истината за сделката на баща си с местното представителство на Имиграционната и митническа служба.

РИАЛИТИ ШОУТО НА ДЖЕРЪД КАРМАЙКЪЛ
HBO Max: 30 март
Поредицата се съсредоточава върху личния живот на Джеръд Кармайкъл в стремежа му към любов, секс и връзки, проследявайки взаимотношенията му с приятели, семейство и непознати.

ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

ЛЕГО НИНДЖАГО
HBO MAX – 2 март
В тази поредица много легендарни измерения внезапно се обединяват в едно, но техният съюз е нестабилен. Затова Майстор на Спинджицу трябва да обучи ново поколение герои, които да помогнат в намирането на Елементни Дракони. Те могат да спасят планетата, преди силите на злото да използват тяхната енергия, за да унищожат този нов свят.

ЖАБОКЪТ И ПРИЯТЕЛИ, нови епизоди
HBO MAX – 9 март
„Жабокът и приятели“ по литературната класика на Кенет Греъм, „Шумът на върбите“, е нова анимационна поредица, в която към Кърти, Плъхчо и Жабока се присъединява Тарла – млад таралеж, изпълнен с ентусиазъм.

Advertisement

КРЕЙГ КРАЙ РЕКАТА, сезон 5
HBO MAX – 16 март
Поредицата разказва за Крейг и неговите приятели Келси и Джей Пи и техните приключения в Поречието – утопичен детски свят, в който племена от деца властват над трите крепости и вело-рампите.

Continue Reading
Advertisement