Connect with us

Кино

Мартина Пенева за втори път с награда за НАЙ-ДОБРА АКТРИСА

Avatar

Публикувано

на

снимка: личен архив

На 14-тото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата „МОНОАКТ“ в Косово, актрисата Мартина Пенева бе отличена с наградата „НАЙ-ДОБРА АКТРИСА“

В програмата на фестивала бяха включени представления от Хърватска, Италия, САЩ, Косово и България, а журито бе в състав НИНА МАЗУР (украинска театрална критичка, селектор и дългогодишен президент на асоциацията на монодрамите към ЮНЕСКО и ИТИ), СОНЯ Р. ЙОВАНОВСКА (директор на международен славянски университет в Р. С. Македония и преподавател по психология) и СЛОБО МАРУНОВИЧ (актьор в Народния театър в Черна Гора).

Председател и организатор на фестивала е актьора Ментор Зимберай от Косово, неведнъж взел участие на театрални фестивали у нас като Варненско лято, международния фестивал „Под звездите“ във Варна и „СОЛОАКТ“ в Габрово.

На церемонията по награждаването бе връчена наградата „НАЙ-ДОБРА АКТРИСА“ за Мартина Пенева за ролята на Наталия в моноспектакъла „АЗ ПОБЕДИХ“ от Ярослава Пулинович (реж. Ана Батева, музика – Стефан Здравески).

Advertisement

Това е втората награда „НАЙ-ДОБРА АКТРИСА“ за младата Мартина Пенева, за която това е първият й моноспектакъл. Първата награда тя спечели на международния фестивал „АРТ ТРЕМА ФЕСТ“ в Сърбия тази година през месец март.

Continue Reading
Advertisement