Connect with us

Общество

Университетският театър на НБУ стартира месец февруари

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

През месец февруари Университетският театър на НБУ представя своите спектакли на театралната сцена в университета и в Национален студентски дом – София. Част от представленията ще могат да се гледат и онлайн.

На 11 февруари в Театъра на НБУ предстои премиера на представлението „Комедия от грешки“ под  режисурата на Десислава Шпатова.

На 18 февруари танцовият спектакъл „Втора кожа“ под режисурата на Александра Драгова търси отговорите на въпроси, като разпознаваме ли страховете си, коя е променящата ни същност по пътя към себепознанието? Представлението ще бъде поставено в Университетски театър на НБУ, а преди началото му Александра Драгова ще представи на публиката свой полезен и интересен уъркшоп.  Двете инициативи ще могат да бъдат гледани и на живо в платформата URBO.

През месец февруари „Театрална совалка“ на НБУ ще  има две станции – на живо от сцената на Национален студентски дом в София и онлайн – станция „Твоят дом“.

Advertisement

Под режисурата на Снежина Петрова, на 24 февруари в НСД ще бъде представен „Ние, Гераците“ по Елин Пелин.  Спектакълът ще бъде излъчван и на живо в платформата URBO. Представленията в Национален студентски дом – София са част от проект „Театрална совалка 2020-2021“ и се осъществяват благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Програмата на „Театрална совалка 2021 – станция „Твоят дом”” през месец февруари включва съответните представления:

  • 02 февруари – Танцов спектакъл „Екселсиор” – ONLINE, хореография: доц. д-р Анна Пампулова и д-р Татяна Соколова;
  • 09 февруари – Театрален спектакъл „Троянки” – ONLINE, режисьор проф. д-р Ева Волицер;
  • 14 февруари – Театрален спектакъл „Влюбените” – ONLINE, режисьор Десислава Шпатова;
  • 16 февруари – Театрален спектакъл „Омагьосани” – ONLINE, режисьор професор Васил Димитров;
  • 23 февруари – Театрален спектакъл „Нещо ме гризе” по текстове на Камен Донев – ONLINE, режисьор Десислава Шпатова;

По време на спектаклите, които ще се играят пред публика, ще се спазват всички епидемиологични мерки, а капацитетът на залата ще бъде запълнен на 30%. Билети могат да бъдат закупени онлайн през платформата URBO на стойност между 5 и 10 лева.

Повече информация за театралните полети и инициативи на Театъра на НБУ може да получите на фейсбук страницата – https://www.facebook.com/University.Theater.NBU

Continue Reading
Advertisement