Connect with us

Култура

Фестивал „Приказно знание“ ще се проведе тази неделя в близост до София

Avatar

Публикувано

на

Photo 5

снимка: ПР

Фестивал „Приказно знание“ ще се проведе за трета година в близост до София тази неделя 18.09. Събитието цели да обедини родителите, учителите и арт терапевтите на България в обща кауза – качествено отношение към образованието и отглеждането на децата и постигане на семейно щастие в ежедневието!

“Виждам, че цялото ни общество се нуждае отчаяно от нова парадигма, в която етиката и любовта да се превърнат в здрава основа за всичките ни успехи! Целта ми е да изградим платформа за извънкласни дейности, които са достъпни за всички деца! Този фестивал е само началото на един красив процес на възраждане на вярата на човек в себе си и другите и бъдещето ЗАЕДНО! А за да достигне вдъхновението до българчетата в цял свят избрахме интерактивната форма чрез сайта  www.prikazka.online. Така децата пишат и четат на български независимо къде живеят в момента!”, обясни Надежда Тодорова, организатор на събитието и създател на „Приказно училище“ – платформа, подкрепяща обучението чрез всички форми на изкуство. „Създадохме среда, в която децата да творят смело и да споделят своето вдъхновение и свежите си  визии за  бъдещето! Защото аз изконно вярвам в тяхната мъдрост! Както вярвам и в нашата сила и любов, с които да ги обучим как да постигат мечтите си смело, но и етично!“, допълни тя.

На събитието ще присъстват официални участници като Катедра по Арт-терапия към НБУ, поканени са всички ресурсни учители от РЦСф, както и лектори-специалисти в областите: Пренатално възпитание; Арт терапевтични методи като превенция на травмите по време на израстването на младите хора; практически насоки в изкуството на масажа за подкрепа в ежедневието за майките, бащите и техните деца; ролята на фолклора и изкуството във възпитанието на децата. На голямата сцена, ще се проведе концерт на талантливи деца, йога на смеха,приказен куклен  театър и още много забавни изненади!

Посетителите ще се насладят и на  още много щандове с книги ,игри и красиви произведения на изкуството. Ще бъде представена първата по рода си частна гимназия по Изкуствата Акатамус. Тя е естествено продължение на училището Quest Akademi, което отглежда деца творци вече над 10 години! На събитието ще присъства и Госпожа Юлия Аткова- директорка на училището, за да се запознаете лично и да зададете всички въпроси, които ви вълнуват!

Advertisement

На събитието ще гостуват и много от Децата-творци, които са споделяли свои произведения на www.prikazka.online и вече са популярни сред читателите. Организацията е направена така, че да има достатъчно място както за децата и техните занимания, така и за арт-терапевтични сесии, които ще се проведат в отделна къщичка сред тишина и покой. За храната са поканени някои от най-грижовните майстори, защото за организаторите качеството на храната е важна част от семейното добруване. Майките и бащите имат различни зони на срещи и преживявания, за да получат максимума от своето гостуване на фестивала.

В “Зоната на Майките” ще се случват съкровени събития като: Танци на Женската сила; Народно пеене; Лекция за силата на майките , а в “Зоната на Бащите” ще се говори за Свещената роля на бащата в изграждането на здрави и силни личности; Мъжки кръг за музика; Лекция по хюман дизайн. А накрая мъжете и жените ще се съберат в общ кръг на вътрешния баланс.

Ще се проведе и конкурс „Вашата приказка“. Победителите ще получат своите награди, а новите творци ще се срещнат с майстори в областта на изкуството на живо.

Събитието ще се проведе в Приказната градина на тази неделя на 18.09.2022 г., която се намира в близост до София (гр. Елин Пелин ) и е най-чудесното пространство за срещата. Тя е модерно и артистично място под звездите, заобиколена от мистичната компания на вековни Чинари. Намира се изцяло на открито сред горската свежест! „Тези няколко часа, които ще прекарате сред природата, ще променят коренно начина, по който гледате на света и на възможното бъдеще! Може би за пръв път ще осъзнаете истинската сила на приказките, които децата ви слушат и разказват!“, добави Надежда Тодорова.

Билети можете да закупите от ТУК или на място на събитието.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement