Открийте ни и в

Lifestyle

Иновацията Kamenitza COLD EDGE – за видимо студена бира

В разгара на лятото на българския пазар за първи път ще бъде достъпен и иновативният Kamenitza COLD EDGE кен

Още в началото на лято 2014 Kamenitza представи на българския пазар последната си иновация – Kamenitza COLD EDGE бутилка. На основния преден етикет на всяка стъклена бутилка Kamenitza вече има обособена термочувствителна зона, която се активира при достигането на определена температура и предоставя на феновете на пивото точен индикатор за перфектно изстудена бира.

MIKA

публикувано

на

Иновацията Kamenitza COLD EDGE – за видимо студена бира 26

От средата на юли на българския пазар вече е достъпен и иновативният Kamenitza COLD EDGE кен – първият по рода си кен с термочувствително мастило в България.
Благодарение на COLD EDGE иновацията почитателите на студената бира ще могат само с един поглед да разберат дали любимата им напитка е охладена до идеалната температура, гарантираща перфектен, освежаващ вкус. При печата на етикета на бутилката и алуминиевия кен са използвани специални термохромни мастила, които променят цвета си при предварително зададени температурни стойности. Когато Kamenitza достигне идеалната за консумация температура, белият контур на основния преден етикет на бутилката се оцветява в синьо, а под надписа Kamenitza се появява синя лента и надпис COLD EDGE. При кеновете термочувствителната зона в лицевата част на кена също посинява, а когато надписът “СЕГА” стане син, това означава само едно – гаранция за перфектен освежаващ вкус. Промените придават нов и осезаемо различен облик както на етикета, така и на кена, което максимално улеснява избора на почитателите на перфектно изстуденото пиво.

“Чрез COLD EDGE иновацията Kamenitza за пореден път доказва, че е бирата, която не желае да прави компромиси, а винаги да доставя перфектен освежаващ вкус на своите почитатели. Сега това става ясно още отдалеч, само с един поглед към подредените на хладилния рафт бутилки”, коментира Христо Вълков, бранд мениджър на марка Kamenitza в “Каменица” АД. За да може да гарантира качеството и прецизността на иновативните термочувствителни етикети, Kamenitza довери печатането им на известна чешка компания, която има богат опит в боравенето с термохромни мастила.

“Kamenitza COLD EDGE иновацията е плод на едно простичко прозрение, което идва директно от нашите потребители – че първото и най-важно условие, за да се насладиш на хубавата бира, е тя да бъде добре изстудена. Идеята за нововъведението беше изцяло продиктувана от нашия стремеж да предоставяме нова добавена стойност и изключителна наслада и удобство на нашите почитатели”, допълва Ясен Любенов, директор “Маркетинг” в “Каменица” АД.

Иновативните Kamenitza COLD EDGE бутилка и кен вече са на пазара в цялата страна. В ефир е и новият епизод от втория сезон на рекламния сериал на Kamenitza, който е посветен на иновацията и представя една различна прогноза за времето, дело на познатите четирима приятели и любимия на зрителите ТВ синоптик Емил Чолаков.

На специалната секция в официалния сайт на марката, както и на www.facebook.com/kamenitzabg почитателите на студеното пиво могат да получат повече информация както за иновацията COLD EDGE, така и за останалите новини около първата бира на България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Студенти по мода от НБУ и НХА са големите победители в Конкурса IDEAMODA

MIKA

публикувано

на

от

Студенти по мода от НБУ и НХА са големите победители в Конкурса IDEAMODA 27

Анелия Антова от Националната художествена академия е носителят на голямата награда в международния конкурс за млади дизайнери IDEAMODA, организиран от Нов български университет и Balkan Fashion Week.

Колекцията й “The Exhausted Future” е вдъхновена от замърсяването и трупането на отпадъци не само в околната среда, но и вътре в хората. За моделите си тя използва авторски принтове и премодифицира дрехи втора употреба. В работатa си младата дизайнерка експериментира с конвенционални и неконвенционални материали,

създавайки дрехи, обекти, илюстрации, истории, вдъхновени от реалността и отвъд нея.

фотограф – Гьорги Десподов

гримьор – Мария Колева

модели- Джай Уей Ди и Бач Виет Ле

С голямата награда от 5000 лв. и професионалната автоматична машина, Анелия ще има възможност да започне собствен бизнес.

Втора награда в конкурса получи колекцията “Re:Seen The Un:Seen” на Еми Киселичка, студент в програма „Мода“ на НБУ. Моделите й са вдъхновени от ритъма на турския квартал Балат в Истанбул, който е популярен със своите цветни сгради. Малко от посетителите му обаче знаят, че освен с цветността си Балат е известен и с голяма престъпност и немотия. Именно на този контраст се гради и концепцията на колекцията. При изработването на моделите е използвана турската техника Ебру за рисуване с ръка върху вода, при която при смесването на точно количество растителна смола с вода се получава разтвор, върху който се накапва от боята и се получават желаните форми.

Младата дизайнерка Еми Киселичка получава възможността да продължи безплатно обучението си в магистърска програма „Мода“ на НБУ, както и две специални награди – професионална фотосесия в списание EVA и представяне на колекцията й в концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“.

Двете победителки ще представят България на международния конкурс за млади дизайнери IYDC през есента на 2021 в Киев, Украйна.

Трета награда – мултифункционална шевна машина и професионална дискова ножица – получава съвместната колекция на Сандрела Канаан и Григор Георгиев „SILUR“. Моделите представят съчетание от архаични текстури и обеми, които създават мост между магията на древното и комфорта на съвременния контекст.

Общо 15 млади дизайнери достигнаха до финала на IDEAMODA. Те представиха колекциите си пред публика в залата на галерия „Оборище 5“. Победителите бяха избрани от жури с участието на изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи:

ЖУРИ:

  1. Adrian Roberts – директор в „Accademia Costume & Moda“, Рим
  2. Веселин Йорданов – моден дизайнер, Милано
  3. Myra Postolache – „The Secret Code of Fashion“,  Рим
  4. Владимир Каралеев – моден дизайнер, Берлин
  5. Николай Божилов,  Моден дизайнер и креативен директор в „НИКОЛАЙ БОЖИЛОВ
  6. Николай Пачев – Моден дизайнер, селекционер в AL LU Re Course ,лидер в Styling, НБУ
  7. Сандра Клинчева – Моден дизайнер и съосновател, „moré noir“, Моден редактор, списание EVA
  8. Милко Бояров – дизайнер на бижута, Swatch Group, Цюрих
  9. Нели Митева – дизайнер, „Иван Асен 22“
  10. Васил Германов – моден фотограф, PHOTOGRAPHER

Конкурсът IDEAMODA се осъществява с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ, а целта му е да подпомогне и даде старт за развитието на младите дизайнери.

В момента дизайнерите, които имат смелостта да започнат и развиват собствен бизнес в областта на модата в България, нямат много възможности за изява. IDEAMODA е шанс и форум, където те могат да покажат своите визия, способности и таланти, да бъдат оценени подобаващо.

Продължете понататък

Lifestyle

BILLA продължава успешната кампания „Купи и дари“

MIKA

публикувано

на

от

BILLA продължава успешната кампания „Купи и дари“ 28

За шеста поредна година BILLA България реализира съвместна благотворителна кампания с Българския Червен кръст, под надслов „Купи и дари“. Чрез инициативата, търговската верига и хуманитарната организация оказват подкрепа на представители на уязвими групи, като социално слаби български граждани, лица, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.

Кампанията се реализира в магазините на BILLA в цялата страна. Всеки може да подкрепи каузата, като закупи трайни пакетирани хранителни продукти от магазините на БИЛЛА и ги постави в специално брандираните колички в следкасовата зона в обектите на веригата. Българският Червен кръст, чрез своите областни структури, организира транспортирането и предоставянето на хранителните продукти на бенефициентите. Към събраните продукти от магазините на месечна база, BILLA дарява и допълнително количество стоки от първа необходимост.

„Щастливи сме, че BILLA България е част от семейството на Българския Червен кръст, където всички помагаме заедно. Като лоялен партньор компанията винаги се е отличавала със своя професионализъм и готовност за подкрепа на най-уязвимите групи хора в страната.  Дълбоко сме признателни на клиентите и на екипа BILLA България за усилията, които полагат и за успешното ни сътрудничество през годините”, споделя акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

25 тона продукти на стойност близо 50 хил. лв. са обезпечени от кампанията „Купи и дари“ само в рамките на 2020 г. Дарение е било в помощ на близо 5000 души в страната, половината от които социално слаби граждани, а другата половина – лица, настанени в социални институции.

„Основен приоритет за BILLA България е оказването на подкрепа на хора в нужда. От началото на съвместното сътрудничество на BILLA и Българския Червен кръст са дарени над 102 тона храни и хранителни продукти, с които са подпомогнати над 40 000 нуждаещи се граждани и социални институции. Красноречивите резултати, възможни благодарение на активната подкрепа на нашите клиенти, ни мотивират да продължаваме да реализираме това успешно сътрудничество всяка следваща година,“ коментира Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

Продължете понататък

Горещо