Connect with us

Интервю

Майкъл Маларки: „Mongrels“ е един по-различен албум

Avatar

Публикувано

на

Майкъл Маларки,
снимка: Chelsea Lauren-Rex

Майкъл Маларки, пристига в София за концерт и събитие, посветено на хитовата продукция на 21 ноември в SOFIA LIVE CLUB

Роден в Бейрут, Майкъл Маларки завършва лондонската Академия за Музика и Драматично изкуство. Кариерата му на актьор започва с главни роли в постановки по драми на Тенеси Уилиамс и Юджийн О’Нийл. Ключов актьор е в трупата на Британския Национален Театър в Лондон, докато не стига до големия екран и ролята си на Лоренцо в култовата телевизионна продукция „Дневниците на вампира“.

Паралелно с кариерата си на актьор, Майкъл Маларки се занимава активно с композиране на музика, като през 2014 излиза първото му ЕР  „Feed The Flames”, последвано от „Knots” през 2015. Първият му  студиен албум „Mongrels“ излезе  на бял свят на 8 септември 2017  –  а българската публика ще може да му се наслади на живо на 21 ноември в Sofia Live Club.

Имаме невероятната възможност да се срещнем с Майкъл броени дни преди първата му концертна изява в София и да му зададем няколко въпроса за живота, музиката и вдъхновението.

Advertisement

Здравей, Майкъл! Радваме се да се запознаем и ти благодарим за отделеното време. Очакваме с нетърпение предстоящето ти участие в София. Това е второто ти посещение в България, но е първият ти концерт тук като  част от промоционалното турне към албума “Mongrels”.  Какво беше музикалното начало за теб?

В началото стартирах с многобройни участия в пънк и хардкор банди. Голяма част от живота си прекарах в крещене и редене на думи, вместо в пеене.  Освен това работих и в музикален магазин доста дълго, така че бях заобиколен от влиянието на различни музикални жанрове и среди.

Музиката винаги е била неделима част от живота ми. Като най-голямо въздействие върху мен е оказала музиката, която е по-драматична, дори театрална, но съдържа в себе си неподправена искреност и послание.

Advertisement

В същината си “Mongrels” е албум за..

Като цяло албума показва моята собствена културна и музикална хибридност, но освен това показва, че тази смесицата е присъща за всеки един от нас. Всеки човек преминава през различни нюанси на едно и също.  Затова нарекох албума “Mongrels” (мелези). Въпреки всичко това, хибридността не описва изцяло същината на албума. Той е сбор от парчета, записани в различни периоди от моя живот. Смея да кажа, че някои от тези периоди бяха много особени и драматични за мен. Ето защо в песните от албума можете да откриете не само много номадски звучения, но много динамика, а също и много поставени въпроси.

„Mongrels“ е един по-различен албум. Бих казал, че той предоставя едно специфично музикално преживяване, чрез което се надявам всеки слушател да намери нещо специфично за себе си.

снимка: ПР

Ако трябва да избираш между това да си актьор или музикант, какво би избрал?

Advertisement

Това е въпрос, който много хора ми задават. Но всеки път, аз наистина не знам как да отговоря. За мен изборът да бъда актьор или музикант е равносилен на това да избера да се разделя с лявата или дясната си ръка. Не мога да го направя! Харесва ми да имам и двете си ръце!

От къде черпиш своето вдъхновение?

Моето най-голямо вдъхновение е моята съпруга.

Очакваме с нетърпение участието ти на 21 ноември. Какво си ни подготвил?

Аз също очаквам с нетърпение концерта ми в София. Той е не само първата ми концертна изява в България, но и дава старт на европейското турне, а също и първият от четири поредни солови изяви. Самостоятелните участия са винаги по-специални за мен. Те са част от онези интимни моменти, в които сме само публиката и аз. Ще ви представя песни от албума, а също и няколко любими стари парчета. Освен това ви подготвям и изненада – представяне на няколко напълно нечувани до сега песни. Това са съвсем нови парчета, които бяха написани скоро и ще се радвам да чуя какво мислите за тях.

Advertisement

Вратите на клуба отварят в 19:30. Събитието е без възрастово ограничение. Само лица под 14г. е нужно да бъдат с пълнолетен придружител.

Цени и видове билети:

  • Ранно Пиле от 25лв само в магазин Яко /ул. Граф Игнатиев 43/
  • Стандартни Билети от 30лв в НДК, ОМV, НА ТЪМНО, Booktrading и мрежата на Тicketportal.bg
  • Онлайн и ВИП Билети директно от: http://bit.ly/MichaelMalarkeyLive
  • ВИП Пакет // VIP Package: 100лв

– Приоритетен и по-ранен достъп в клуба – влизате 30 минути преди да отворят вратите за останалите посетители и имате приоритетен достъп на входа;

– Среща с артиста и снимка с него след концерта;

– Специален VIP ламиниран бадж за концерта – получава се на място в клуба

Advertisement
Continue Reading
Advertisement