Connect with us

Музика

Беглика Фест 2015 с ударна доза ритъм

Avatar

Публикувано

на

С разлистването на пролетта в сърцето на БЕГЛИКА 2015 затуптяват ритмите на нови музикални попълнения в програмата на фестивала. Изследването на личността и на обществената динамика е сред темите във форума на тазгодишното издание, обединено концептуално от мотото *ТВОРИ*ИГРАЙ*БЪДИ*. На крилата на пролетния ентусиазъм, БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 запазва ранните си билети за по-дълго! За повече трепет от нетърпеливо очакване те ще са достъпни до 15 май ето тук.

От сцената на Монреал, Канада, култовите KABA HORO ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене, в бегликоатмосферата. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени: от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур. В проекта Kaba Horo Любо привлича микс от музиканти с колоритни пътища на развитие: Емил Илиев – записвал с Данчо Радулов, Корал Еган и Еркан Огур; Георги Станков – концертиращ с Чарли Папазов и Les Gitans de Sarajevo; Нено Илиев – популярен с групата си Romaneno; Венци Радев – част от група Ikadem –Balkan Fusion.*

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, Womex ’11, Rec-beat ’12 и Sziget ’14*, крайно време беше KОСТА КОСТОВ да разтресе и беглишката поляна! БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете на DJ KOSTA KOSTOV, двигателят на ежемесечните Balkan Express и Global Player* партита в Кьолн и Дортмунд, са енергичен бленд от „звуци от тук – от там“, включващи собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.

Advertisement

SURBAHAR е друго отдавна бленувано попълнение в звученето на БЕГЛИКА ФЕСТ и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал* и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx. Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. Тя носи на Павел Стойчев договор със световния лейбъл Chill Om Rec и го превръща в първия европейски продуцент с албум, издаден в Индия, и последван от магично турне, минаващо през емблематичната Гоа, Калкута, Бангалур и Мумбай. На сцената на БЕГЛИКА ФЕСТ заедно с Павел ще видим и концертиращите с него музиканти, представящи музиката му в пълната ѝ прелест и въздействие – Surbahar Live Band.

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти по системата хюмън дизайн – прочит на генетичния код, обединяващ древни знания и съвременна наука, хвърлящ светлина върху уникалността и неповторимостта на всяка личност и даващ мощен инструмент за себеизследване и себепознание. Хюмън дизайн ни учи да живеем в хармония със собствената си природа – фундаментално условие за постигане на хармонично общество. Чрез игровизиран проект, използващ метода ALIVE за ускорено учене на ICAL, HumanDesign.bg ще преведат участващите гости на фестивала в едно приключение, разкриващо социалния свят по изцяло нов начин и даващо разбиране за СЕБЕ и за НИЕ в дълбочина.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.

Удължен е периодът за продажба на ранни билети за БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 до 15 май! Тридневни билети на преференциална цена от 50 лв., както и билети за целия четиридневен период на фестивала на цена от 60 лв. могат да бъдат закупени в касовата мрежа на TicketLogic, както и онлайн.

Advertisement

Спестете 5 лв. на билет, като закупите своя с криптовалута! Билетите предлагани за покупка с биткойни са на цени 45 лв. за тридневен билет и 55 лв. за четиридневен билет, купи от тук.

След 15-ти май билетите ще се предлагат на цени, по-близки до финалните за събитието, очакват се още групови и семейни предложения. БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще се проведе между 27-ми и 30-ти август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. „Голям Беглик“, Западни Родопи.

Continue Reading
Advertisement