Connect with us

Кино

„The Last of Us: Последните оцелели“ на HBO: Впечатляваща приказка за бъдещето, което идва

Avatar

Публикувано

на

the last of us d0bed184d0b jpg

снимка: HBO Max

Първият сезон на оригиналния драматичен сериал на HBO „The Last of Us: Последните оцелели“ дебютира на 16 януари в стрийминг платформата HBO Max  с 9 епизода, следвайки сюжета на едноименната видео игра, разработена от Naughty Dog изключително за платформите PlayStation®. Освен неподправената атмосфера на постапокалиптичната реалност, сериалът разгръща многожество нравствено-психологически теми, който не само, че докосват сърцата, но и леко спират техният ритъм. Сценарият на сериала е дело на изпълнителения му продуцент Крейг Мейзин и на Нийл Друкман.

Феновете на хитовата игра веднага наострят уши, чувайки името на Нийл Друкман, защото той е и основният идеен двигател на франчайза The Last of Us. Още от официалните кадри и трейлъра, разбираме, че предстоящият първи сезон ще покрие както събитията от първата част на играта, така ии събитията от Left Behind DLC.

Актьорският състав също е добре подбран. В ролите ще видим Педро Паскал (Игра на тронове, Жената чудо) като Джоел, Бела Рамзи (Тъмните му материи) като Ели, Габриел Луна като Томи, Анна Торв като Тес, Нико Паркър като Сара, Мъри Бартлет като Франк, Ник Оферман като Бил, Мелани Лински като Катлийн, Сторм Рийд като Райли, Мърл Дендридж като Марлийн, Джефри Пиърс като Пери, Ламар Джонсън като Хенри, Кейвон Уудард като Сам, Греъм Грийн като Марлон и Илейн Майлс като Флорънс. Участват още Ашли Джонсън (Мъртва точка) и Трой Бейкър, който озвучава главните герои в редица компютърни игри.

https://youtu.be/TnREziru0Bk

Advertisement

Визионерският размах на дуета Друкман-Мейзин ще ни разкрие една дълбоко психологическа, многопластова драма, в който нищо няма да бъде лесно постижимо и всяка победа ще бъде белязана със страдание, а нищо човешко – спестено.

Постапокалиптичното приключение на HBO „The Last of Us:Последните оцелели“ започва този понеделник и обещава да прикове умовете и сърцата към екраните в трепетно очакване на следващият епизод, припомняйки на всеки от нас, че „когато се изгубиш в мрака, огледай се за светлината“.