Connect with us

Кино

Том Круз и 5 филма по TV1000, които да не пропускате през май

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Звездата от „Топ гън“ е част и от двете тематични рубрики на филмотечния TV1000. В „музикален май“ той участва с премиерния „Рок завинаги“. Том Круз е във водеща роля и в панорамата на режисьора Пол Томас Андерсън – с филма „Магнолия“.

Рок завинаги – с Том Круз, Алек Болдуин, Пол Джиамати, Катрин Зита-Джоунс

По TV1000: 1 май от 17:30 часа, 17 май от 20:00 часа 

Историята започва със срещата на Шери (Джулиан Хъф) и Дрю (Диего Бонета) на Сънсет Стрип в Холивуд, близо до последния истински рок клуб „Дъ Бърбън Рум“. Там Дрю работи като барман, а голямата му мечта е един ден да излезе на сцената със своята банда. Шери също започва работа там и любовта им разцъфтява пред погледите на персонала. Но това, което те не знаят е, че собственикът Денис Дюпри (Алек Болдуин) има финансови проблеми и може да фалира.

Advertisement

Съветникът му Лони Барнет (Ръсел Бранд) му намеква, че ако не поканят някой известен изпълнител, ще затворят клуба завинаги. Решението е в лицето на Стейси Джакс (Том Круз), звезда, започнал кариерата си в „Дъ Бърбън Рум“. Но неговото предстоящо участие разбунва духовете в кметството, където съпругата на кмета Патриша Уитмор (Катрин Зита-Джоунс) организира протести срещу рока, заедно с църковни организации.

Въпреки всичко Стейси изпълнява няколко от най-големите си хита, а приходите са достатъчни, за да бъдат платени всички дългове. Но мениджъра на Стейси – Пол Грил (Пол Джиамати) взима парите като хонорар. Денис и Лони са притиснати, а малко недоразумение между Шери и Дрю слага край на връзката им. Дали „Дъ Бърбън Рум“ ще оцелее и дали по пътя на мечтите има място за любовта…

Филмът е адаптация от известен бродуейски мюзикъл и включва хитове на Деф Лепард, Джърни, Скорпиънс, Пойзън, Форинър, Гънс Ен Роузис, Пат Бенатар, Джоун Джет, Бон Джоуви, Дейвид Лий Рот, Туистед Систър.

Преди снимките Том Круз взима уроци по пеене и тренира усилено във фитнеса в продължение на 16 седмици.

Алек Болдуин също има музикално изпълнение

Advertisement

Логично за рубрика с музикални филми, има две кинопредложения с Бионсе Ноулс:

Мечтателки – с Бионсе, Дженифър Хъдзън, Дани Глоувър, Джейми Фокс, Еди Мърфи

По TV1000: 22 май от 17:30 часа, 26 май от 17:15 часа

С великолепни изпълнения на невероятния актьорски състав, „Мечтателки” е завладяваща история за три певици, които разбират, че няма невъзможни неща, стига човек неотклонно да следва мечтите си.

Носителката на Грами Бионсе Ноулс (Дийна), носителят на Оскар Джейми Фокс (Къртис) и отличеният със Златен Глобус Еди Мърфи (Джеймс „Гръмотевицата“ Ърли) участват в един незабравим филм, в който блестят с уникалния си талант.

Advertisement

Дженифър Хъдсън (Ефи) е истинско откритие със своето завладяващо изпълнение, спечелило й Оскар за най-добра поддържаща роля.

Кадилак рекърдс – с Бионсе, Ейдриън Броуди, Джефри Райт, Мос Деф, Ерик Богосян

По TV1000: 23 май от 22:00 часа 

Кадилак Рекърдс проследява възхода на компанията Chess Records на Леонард Чес (Ейдриън Броуди) и нейните творци, сред които са имената на Мъди Уолтърс (Джефри Райт), Литъл Уолтър (Калъмбъс Шорт), Чък Бери (Мос Деф), Уили Диксън (Седрик Шоумен) и великата Ета Джеймс (Бионсе Ноулс).

В тази история за секс, насилие, надпревара и рокендрол в Чикаго през 50-те и 60-те години, филмът разказва за вълнуващия и необуздан живот на някои от най-великите музикални легенди на Америка.

Advertisement

Панорамата на режисьора Пол Томан Андерсън, който тази година отново беше номиниран за Оскар за режисура, включва „Ще се лее кръв“ с Даниел Дей Луис, „Буги нощи“ и „Магнолия“ – отново с Том Круз. В два от филмите на тази рубрика на TV1000 участва и Джулиан Мур.

Буги нощи – Джулиан Мур, Марк Уолбърг, Хедър Греъм, Бърт Рейнолдс, Филип Сиймур Хофман 

По TV1000 – 14 май от 22:00 часа 

Разтърсващата задкулисна история на група кинематографисти, които се заемат да революционизират индустрията за забавления за възрастни през 70-те години на миналия век. Идеалистично настроеният продуцент Джак Хорнър (Бърт Рейнолдс) винаги е искал да превърне филмите си в произведения на изкуствто. Когато открива младия актьор Еди Адамс (Марк Уолбърг), Джак започва да превръща мечтите си в реалност.

Под артистичния псевдоним Дърк Диглър, Еди скоро се превръща в звезда, каквато индустрията за възрастни не е виждала досега. Но славата си има своята цена и Дърк неусетно започва да се плъзга по наклонената плоскост от секс, наркотици и насилие. Единственият въпрос е дали той ще успее да спре, преди да е станало прекалено късно?

Advertisement

Тарантино определя „Буги нощи“ като един от Топ 20 филма, излезли след 1992 г.

Магнолия – с Том Круз, Джулиан Мур, Алфред Молина, Джон С. Райли, Филип Сиймур Хофман

По TV1000 – 21 май от 22:00 часа 

“Магнолия” (по името на улица в долината Сан Фернандо в Лос Анжелис) разказва за случайности и съвпадения, които в течение на 24 часа следват една след друга и свързват 9 съдби.

Изходната точка е проста: да разкажеш за един ден, почти като всички останали, под слънцето на Калифорния. Един ден, в който се очаква буря, и между другото се срещат секс-гуру, мъж, който преди да умре иска да види отново сина си, отдаден на професията си санитар, много човечен полицай, изпаднала жена…

Advertisement

Пълната програма на TV1000 е на www.TV1000.bg