Открийте ни и в

Lifestyle

Над 170 участника изкачиха 330 стълби в първото състезателно изкачване на стълби в България – PUMA UP!RUN

За първи път в България се проведе състезание по бързо изкачване на стълби във висока сграда – PUMA UP!RUN. Над 170 състезатели се записаха и изкачиха 22-та етажа на Кемпински хотел Зографски на 5 юли 2014 г. /събота/.
Сред най-бързите трима участника се наредиха: Иван Попов, национален състезател по лека атлетика и от отбора на СК Атлет Мездра, които се класира първи с време от 1:46 мин, втори се класира Димитър Атанасов с време 1:47 мин и Костадин Узунов с време 1:52 мин бе трети.

Avatar

публикувано

на

Над 170 участника изкачиха 330 стълби в първото състезателно изкачване на стълби в България - PUMA UP!RUN 141За първи път в България се проведе състезание по бързо изкачване на стълби във висока сграда – PUMA UP!RUN. Над 170 състезатели се записаха и изкачиха 22-та етажа на Кемпински хотел Зографски на 5 юли 2014 г. /събота/.
Сред най-бързите трима участника се наредиха: Иван Попов, национален състезател по лека атлетика и от отбора на СК Атлет Мездра, които се класира първи с време от 1:46 мин, втори се класира Димитър Атанасов с време 1:47 мин и Костадин Узунов с време 1:52 мин бе трети.

Организаторите от PUMA връчиха и две специални награди – за най-бърза жена участник в състезанието – Елисавета Начева с време 2:07 мин и награда за най-малък участник, която отиде при 11 годишната Стефани Стефанова, която изкачи 330-те стълби за 2:44 мин. Всички победители получиха страхотни награди от PUMA и партньорите от енергийни напитки Shark. Сред участниците беше и Андрей Гридин, национален състезател на България по ски бягане, участник в олимпиадата в Сочи с чудестно представяне на 50км.
Подобен тип състезания, така наречените building run, се провеждат в цял свят. А най-високата „изкачена” сграда е небостъргачът Empire State Building в Ню Йорк със своите 1576 стъпала.
„Радваме се, че сме пионери и поставяме началото на building run състезанията в България. PUMA UP!RUN, освен че е нестандартно събитие, поставя участниците пред необходимостта да съчетаят добра спортна форма, издържливост и правилно разпределение на силите, за да могат да се справят максимално успешно. Това е начин да покажем как един стандартен спорт като тичането може да изглежда различно в градска среда. Поздравявам всички участници в първото състезателно изкачване на стълби и благодаря на партньорите от runbg.net за подкрепата.”, каза Дончо Нешев, маркетинг мениджър на PUMA за България.
PUMA UP!RUN е част от политиката на PUMA за стимулиране на активния начин на живот и спорта в градски условия. Целта на състезанието бе да провокира повече хора да използват градската среда по нов начин, които им помага да останат здрави и във форма, възползвайки се от наличната инфраструктора….

Реклама