Открийте ни и в

Lifestyle

Freefall exhibition early opening

MIKA

публикувано

на

Freefall exhibition early opening 26

Site-specific инсталацията на Полин Тоайе и Селсиан Ланглоа във Водната кула се променя в зависимост от светлината идваща отвън, чиято интензивност е подчинена на движението на слънцето. Идеята на авторите е да проследят начина, по който посетителите възприемат вътрешната архитектура на сградата през различни нюанси на цветовете, с които работят.

Галерия +359 ще бъде отворена от 16 часа в деня на откриването /20.09/, за да може интериора да се наблюдава в светлата част на деня, която приключва по-рано в края на септември.

Очакваме ви!

CВОБОДНО ПАДАНЕ
На първо място изложбата е пътуване, разходка из произведенията на изкуството и между произведенията на изкуството. Тя е колаж, който идва от пространствеността на обектите на мястото. Мястото е катализаторът, монтажната маса, за да създадете атмосфера и усет. На това много специално място – Водната кула – този принцип значително се увеличава. Изкачването на кулата следва окръжност. Тялото ни се върти и завива, за да стигне до върха на града. Това движение в кръг с множество завои е движещата сила на нашия проект, наречен „Свободно падане“.

Селсиан Ланглоа е звуков артист, а Полин Тоайе е скулптор, за всеки от тях всичко е свързано с пространството и неговия вечен партньор – времето.
Пътят на спираловидното стълбище развива филмовата лента. Подобно на махалата на Фуко, окачените високоговорители от центъра на тежестта на кулата се движат бавно с въртенето на земята. Цветните витражи по маршрута подхождат на прозорците. Стъклото преобразува светлината и тона на помещението. Цветовете стават по-плътни – в тази светлинна бленда се редуват две допълващи се атмосфери. От розово червено до електрическо среднощно синьо. В центъра на тежестта, махалото, малък високоговорител, разпространява слаб звук. Сега ние сме великаните, надвиснали и слушащи отгоре.

Пътуването продължава през синкавите и розовите ореоли. Краят на главното стълбище се усеща, расте нов декор и се появяват образи на растения. Това са фотографии, отпечатани върху платове. Изображението не е ясно с точни цветове, а усещане за природата, представа за природата, добавена към разказа на движението. Следва ни, преди да стигнем до последната стъпка, като прекосим резервоара в самото му сърце. Докато се изкачваме по последните спираловидни стъпала, докато се завъртаме около себе си, чуваме резервоара от центъра през металните стени.
След този тунел до нас достига миризма на иглолистна дървесина. Подът на платформата е покрит с дървени стърготини. Слънцето очертава пътя му с пепел по земята. Под краката ни резервоарът е изпълнен със звук. Сърцето на цялата Водна кула вибрира и резонира.

Полин Тоайе
Родена през 1987 г. в Блоа (Франция), Полин Тоайе учи в Училището за изящни изкуства ENSA Bourges, след което завършва следдипломна програма в Художественото училище ENSBA Лион през 2013 г. Участва в няколко самостоятелни и групови изложби, по-специално : Vestibule of the Maison Rouge (Париж), Pollen (Monflanquin), the 63rd Salon de Montrouge, (Монруж), Temporary Gallery (Кьолн). Полин живее и работи между Париж и Блоа и временно на различни места на резиденции като Astéride (Марсилия) или Casa Proal (Мексико). Фокусът и да изследва работния процес насочва мисленето и към създаване на „еволюционни скулптури“ като : Bloc de glace sur Bloc de terre (Леден блок на Земния блок), изложени и активирани в Града на науките и индустрията (Париж), Sirupeux в Workshop of Testers в Chalet Society (Париж) или Espace Insecable в Art Center Le 116 /Монтрьой /. Нейните скулптури понякога стават част от определени места и територии, като сайт-спесифик инсталацията Point Zero, разположен в Seppois-le-Haut (Елзас), или керамичната фурна La Pyramide et l’entonnoir (Пирамидата и фунията), направена за Сан Рафаел (Мексико).
Полин Тоайе се интересува от начина, по който изкуството съществува извън големите центрове в провинциалните селски райони. С подкрепата на DRAC Centre тя установява студиото си в Loir-et-Cher заедно със Селсиан Ланглоа , с идеята да организират събития и изложби и така съвсем наскоро в Saint-Quentin-sur-Isère бяха отворени за публика ателиетата Canard.

Селсиан Ланглоа
Селсиан Ланглоа е роден през 1993 г. и работи между Париж и Блоа. Учи музика в консерваторията, както и Ecole Nationale Superieure Louis Lumiere. Той излага в няколко групови изложби като : Musée d’art в Лион, Art Center Le 116 (Монтрьой ) и радио арт фестивала на Brouillage radio art festival (Париж).
Селсиан създава звукови инсталации, като съсредоточава работата си върху човешкото възприятие, каквото се явява слушането. От вече готов записан материал или от системи на микрофони и високоговорители, изградени в изложбеното пространство, той събира звук и създава история в пространството и времето. Невидими или скрити, тези инсталации предлагат леки пропадания от реалността, които ни водят през звука, възприет от ухото към реинтерпретация на пространствата.
Интересите на Селсиан Ланглоа към социологията и политическите науки са в основата на изследователската му работа на взаимодействията между хората. Отскоро, той се интересува от храната и ритуала на хранене, комбинирайки го с „разходка“ в звукова среда, като включва човешкия опит на слушането, вдъхновен от музикалните авангарди от 60-те. Така Селсиан изследва порьозната среда между слушането и храненето, фокусирайки се както върху личното, така и върху споделената публичност на ритуалите.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Как дерматолозите лекуват белезите от акне?

MIKA

публикувано

на

от

Как дерматолозите лекуват белезите от акне? 27

д-р Бан Камуна, снимка: ПР

Според д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic най-доброто лечение на акнето е да не допускаме появата му 

Акнето е болестно състояние на кожата, при което се запушват отворите на мастните жлези и се образуват черни точки и зачервени пъпки с гнойни върхове. То се проявява предимно по лицето, гърба и гърдите и може да остави белези по тези части на тялото. Белезите от акне се образуват, когато възпалението прониква дълбоко в кожата и уврежда дермата. 

Какви белези може да причини акнето?

Атрофични белези. Тези белези представляват малки вдлъбнатини по кожата и се срещат най-често по лицето. Атрофичните белези се наблюдават под околната кожа и могат да станат по-забележими с напредването на възрастта. По думите на д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic това се дължи на отпускането на кожата, което на свой ред води до по-забележими хлътнатини.

Хипертрофични белези. Тези белези се появяват най-често при акне по гърдите и гърба. Те се наблюдават над повърхността на околната кожа.

Келоидни белези. Те са подобни на хипертрофичните белези, но обикновено са много по-дебели от характерното петно ​​от акне. По-тъмни са от околната кожа и могат да причинят симптоми като сърбеж или болка.

Тъмни петна. Обезцветяването, останало след изчистването на възпалението, не е белег. Лилавите, червените или кафявите следи избледняват сами след няколко месеца.

Безопасното и ефективно лечение на белезите от акне започва с консултация. Подходящите възможности за лечение могат леко да варират в зависимост от вида на причинените от акнето белези.

При атрофичните белези от акне най-добри резултати често идват с използването на две или повече лечения. Освен познатите процедури за възстановяване на повърхността на кожата като лазерна терапия, химичен пилинг и дермабразио, други начини за противодействие на акнето са:

Филъри. Филърите са безопасни и ефективно запълват атрофичните белези от акне.

Стягане на кожата с радиочестота. Докато кожата се стяга, депресивните белези от акне стават по-малко забележими.

Стимулация за образуване на колаген. Тя е известна също като „медицинско микроиглиране“ или “micro-needling” на английски. Това лечение стимулира кожата ви да произвежда повече колаген.

Мезоконци. Тази процедура представлява вкарване на много малки нишки в кожата. Те оформят мрежа под белезите от акне и стимулират кожата да произвежда повече колаген в увредените зони.

Минимални оперативни интервенци. Чрез тях могат да се премахнат силно личащи белези, като се намалят размерите на белега. С времето остатъчният белег избледнява. Дерматологът или пластичният хирург може също така да повдигне белега, като разхлаби влакната под него и го приближи до повърхността, така че да е по-малко забележим, разказва д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic.

При хипертрофичните белези и келоиди добро решение са инжекциите, които вкарват лекарство като кортикостероид директно в белезите. Този метод може да омекоти и изглади повдигнатите дебели белези.

Какъв изход може да очаква човек с белези от акне?

Съществуват различни лечения на белезите от акне. Едни от тях могат да направят белезите да изглеждат по-малко забележими, а други могат да подобрят текстурата на кожата. Повечето белези са постоянни, но лекарят може да ви помогне да намерите правилното лечение, което да намали размера и видимостта им.

Въпреки това най-добрият начин за лечение на белег от акне е предотвратяването на появата му. По-малко вероятно е да развиете такива белези, ако започнете ранна терапия. Избягвайте да докосвате, пукате или изстисквате пъпките. Така ще да предотвратите дразненето на кожата и увреждането на подлежащата тъкан, което на свой ред може да доведе до белези, съветва д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic.

Продължете понататък

Lifestyle

“Къмпинг Градина” отваря врати на 1 май

MIKA

публикувано

на

от

"Къмпинг Градина" отваря врати на 1 май 28

Лятото ще започне по-рано тази година в „Къмпинг Градина“. Още на 1 май със специални цени любимият за няколко поколения къмпинг ще отвори вратите си за първите ентусиасти, които искат да прекарат пролетните празници не къде да е, а на морето.

След като през изминалата година къмпингуването се доказа като един от най-сигурните и спокойни избори за почивка, а интересът към „Къмпинг Градина“ и обновената му модерна база и луксозните бунгала на брега на морето, беше повече от голям, сега от къмпинга са готови за още по-успешен сезон. Отстъпките за резервации през май стигат до -20%.

Гостите на „Къмпинг Градина“ могат да се насладят както на автентична и комфортна морска почивка, разполагайки своята каравана на електрифицирани и водоснабдени парцели на първа или втора линия на плажа, така и на по-луксозно къмпингуване – в някое от 110-те модерни бунгала, които се превърнаха в хит през миналия сезон.

Луксозните морски къщички в „Къмпинг Градина“ са изключително подходящи за незабравима семейна къмпинг почивка само на крачка от плажа. Те са оборудвани с всичко необходимо и са разположени на достатъчно разстояние едно от друго, така че всяко семейство да може да излезе спокойно на просторната си веранда и да вечеря под обсипаното със звезди небе. В допълнение, всяка къщичка разполага със собствено барбекю, както и с напълно оборудвана кухня, където всеки гост може да експериментира с кулинарните си умения.

За собствениците на каравните са осигурени и изцяло обновени и модерни общи бани, санитарни помещения и зони за миене, които се почистват и дезинфекцират по няколко пъти на ден.

Следвайки всички препоръки на здравните власти и в името на комфорта и спокойствието на всички свои гости, на територията на целия къмпинг и това лято хигиенните мерки ще бъдат много засилени и ще се извършва щателна дезинфекция, както преди настаняването на всеки гост в бунгалата, така и при редовните почиствания от екипа на къмпинга.

Едно от големите предимства на луксозния „Къмпинг Градина“ е широката, красива плажна ивица. Благодарение на нея за поредна година всички, които искат спокойна и комфортна морска почивка, могат да сложат плажната си кърпа далеч от другите. Чадърите и шезлонгите също ще бъдат поставени на по-голямо разстояние – в унисон със здравните препоръки, и за удобство на плажуващите.

При стриктни хигиенни и организационни мерки ще работят и заведенията за хранене и магазините на територията на комплекса. В „Къмпинг Градина“ освен изцяло самостоятелна и спокойна семейна почивка, далеч от тълпите хора, гостите могат винаги да се възползват и от възмжоността да си набавят всичко необходимо – от вкусна закуска от баничарницата в къмпинга или пица за обяд, през бански или други принадлежности от магазините за хранителни и спортни стоки, или пък да изтеглят пари от банкомата на рецепция.

Истинското удоволствие е на плажа, където са обособени игрища за плажен волейбол и училища за уиндсърф и кайтсърф, а екзотичните палмови храсти и хамаци допълват райската картина. На самия вход на плажа е разположена и мобилна библиотека, където всеки може да донесе или вземе книга, с която да разнообрази почивката си.

Повече информация за „Къмпинг Градина“ и цените за лято 2021 може да откриете на уебсайта на къмпинга https://campinggradina.com/bg/

Продължете понататък
TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE 29
Музикапреди един час

TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели 30
Културапреди 2 часа

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда 31
Обществопреди 2 часа

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“ 32
Кинопреди 2 часа

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова 33
Музикапреди 2 часа

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова

Как дерматолозите лекуват белезите от акне? 34
Lifestyleпреди 3 часа

Как дерматолозите лекуват белезите от акне?

"Къмпинг Градина" отваря врати на 1 май 35
Lifestyleпреди 3 часа

“Къмпинг Градина” отваря врати на 1 май

Sofia Live Festival е най-новият музикален фестивал на София 36
Музикапреди 3 часа

Sofia Live Festival е най-новият музикален фестивал на София

Над 1000 зрители отбелязаха Гала премиерата на "Голата истина за група Жигули" 37
Кинопреди 4 часа

Над 1000 зрители отбелязаха Гала премиерата на “Голата истина за група Жигули”

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития 38
Tехнологиипреди 21 часа

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 42
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 44
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 46
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

CMTEN разкри "Music Box" 47
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 48
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Горещо