Connect with us

Събития

Премиера на Silent Weapon в Derida Dance Center

Avatar

Публикувано

на

През последните два месеца на годината танцовата компания Derida Dance ще представи пред софийска публика най-актуалните си танцови пърформанси – Monocrossing, Mayday и премиерата на най-новият спектакъл Silent Weapon.
Темата на спектакъла Monocrossing е търсенето. Героите преминават през различни виртуални пространства и предизвикателства в непрестанното търсене на това, което ще им помогне да изпълнят своята лична мисия. Танцьорите поемат ролята на герои на една интерактивна история, задвижвана от непрестанно проучване и решаване на пъзел докато достигнат до своята крайна цел. Представлението е с номинация за награда ИКАР през 2014 година. Него можете да видите на 8-ми ноември от 20:00 часа в Derida Dance Center.

DDC-04DDC-03 DDC-04 ddc-02 mayday DDC-01 Monocrossing
Другият спектакъл, който скоро можете да видите в пространството на танцовия център е Mayday. Тази година той беше представен на двата най-големи фестивала за съвременно изпълнителско изкуство в България – МТФ ‚Варненско лято“ и One Dance Week, както и в рамките на АСТ фестивала в рмките на международната мрежа IETM. Спектакълът е детективска лупа, през която зрителите ще разпознаят изпъкналите форми на комуникационния хаос в една динамично развиващата се конкурентна среда. Развитието на технологиите помага да обменяме информация, въпреки разстоянията помежду ни. В мултимедийния пърформанс Mayday обмяната на съобщения е непрестанна, но въпреки това необходимостта от „аварийна“ комуникация” остава в търсене на собственото оцеляване. Mayday ще бъде представен в програмата на Нощта на театрите на 15-ти ноември, както и на 6-ти декември от 20:00 часа.
С премиерата на Silent Weapon танцовата компания отбелязва приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. В рамките на програмата вече три поредни години екипът на Derida Dance работи с непрофесионални и професионални изпълнители в сферата на съвременния танц, за да подпомогне артистичното им развитие. Silent Weapon ще бъде представен премиерно на 22-ри и 23-ти ноември от 20:00 часа, а след това ще можете да го видите още два пъти до края на годината. Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на Културата.
Повече информация относно спектаклите, датите на представяне и възможност за резервация на места можете да получите на уебсайта на Derida Dance Center

Continue Reading
Advertisement