Открийте ни и в

EDM

Petya Alexa и DJ Dian Solo в „Terminal 2“

Avatar

публикувано

на

Petya Alexa и DJ Dian Solo в "Terminal 2" 141

снимка: PR

„Терминал 2 – да избягам или да се разхождам?“, това е въпросът, който задават ексцентричната българска певица Petya Alexa, която доскоро живя в Лос Анджелис и  популярния DJ Dian Solo (Deep Zone Project).

Музикантите се запознават не в България, а на самия Холивуд Булевард в култовото „Pig and Whistle“ – заведение, в което много световни звезди хапват преди филмови премиери и „Оскар“ церемонии. По това време Petya Alexa живее в близост до популярното заведение, а DJ Dian Solo е на презокеанско турне. Двамата българи в Холивуд веднага намират общ език и решават да експериментират с нещо различно – „Терминал 2“.

Зад закачливия рага бийт и лекoтата на парчето DJ Dian Solo и Petya Alexa задават някои въпроси по наболяла тема – за все по-увеличаващата се емиграцията на българи в чужбина. Самата изпълнителката завърши прослувутия Lee Strasberg Theatre and Film Institute в Холивуд и дълго живя сред звездите. Макар че там животът е интересен, тя признава, че да заминеш толкова далеч от родината си, е като да откъснеш едно дърво от корена му.

Видеото към парчето радва с добро настроение и характерните за Petya Alexa атрактивни танци. В него можете да видите изпълнителката, облечена в рокля от култовата сцена на сватбата от филма „Време разделно“. Асоциацията с филма за „разделното време“ не е никак случайна. Любопитното в клипа е, че няма художествена измислица, а реалната лична историята на изпълнителката. Участниците в сюжетната линия не са актьори, а нейни лични приятели и роднини. Балканските пейзажи пък са места от детството на Petya Alexa, която е израснала в красива България. Изпълнителката признава, че през годините, прекарани извън родината, точно тези родни места и хора са присъствали в сънищата и мечтите й.

Песента „Терминал 2“ е по музика и текст на DJ Dian Solo и Petya Alexa. Видеото е дело на Малин Миланов – Monty (Ice Cream).

Реклама