Connect with us

Интервю

Roger Sanchez: „Eдно парче звучи добре едва тогава, когато ме накара да изпитам нещо“

снимка: PRПредстоящето издание на SOLAR SUMMER е страхотния повод, който ни среща с мегазвездата Роджър Санчез. На 24 юли (четвъртък) зад пулта на Cacao Beach в Слънчев Бряг ще застане легендарният диджей и продуцент ROGER SANCHEZ. Определян от много като „диджеят на диджеите“ заради иновативните му техники за миксиране, роденият в семейство на имигранти от Доминиканската република Санчес винаги е имал желание да изгради музикална кариера. Прекъсвайки обучението си по архитектура, той бързо се превръща в икона за европейската клубна култура.

През 2001, когато издава първия си албум – „First Contact“, от който по-късно излиза сингълът „Another Chance“, включващ семпъл от „I Won’t Hold You Back“ на Toto, успехът му е гарантиран: песента става номер 1 в много европейски държави.

Avatar

Публикувано

на

Roger Sanchez 223 artistImage jpg l1

Предстоящето издание на SOLAR SUMMER е страхотния повод, който ни среща с мегазвездата Роджър Санчез. На 24 юли (четвъртък) зад пулта на Cacao Beach в Слънчев Бряг ще застане легендарният диджей и продуцент ROGER SANCHEZ. Определян от много като „диджеят на диджеите“ заради иновативните му техники за миксиране, роденият в семейство на имигранти от Доминиканската република Санчес винаги е имал желание да изгради музикална кариера. Прекъсвайки обучението си по архитектура, той бързо се превръща в икона за европейската клубна култура.

През 2001, когато издава първия си албум – „First Contact“, от който по-късно излиза сингълът „Another Chance“, включващ семпъл от „I Won’t Hold You Back“ на Toto, успехът му е гарантиран: песента става номер 1 в много европейски държави.

През 2004 печели Грами за най-добър ремикс – „Hella Good“ на No Doubt.

Здравей, Роджър! За пръв път имаме възможността да разговаряме с теб. Разкажи ни малко повече за себе си!

Здравейте! Родителите ми са имигранти от Доминиканската република и въпреки, че съм роден и израстнал в Ню Йорк, влиянието на латино културата върху мен е значително и можете да го откриете във всичко, което правя. Благодарен съм на семейството си за всичко, което прави за мен и се старая да бъда до тях, когато имат нужда от мен.

Advertisement

Какво те привлече в музиката в самото начало и как се променя тя с течение на времето?

Музиката ме докосна на съвсем физическо ниво. Когато за първи път видях уникалното въздействие на ритъма, който завладява публиката, знаех че съм омагьосан и че това е нещото, с което искам да се занимавам до края на живота си.През годините видях как хаус музиката се заражда, оформя, развива и как постепенно обхваща цялото земно кълбо. Удивително е когато осъзнаеш, че всъщност си станал свидетел на това как хаус  звученето се превръща в универсален език, свързващ хората, както нищо друго досега.

Кой е оказал най-голямо влияние върху твоето развитие?

Родителите ми и по-специално баща ми. Той винаги ми е казвал да следвам сърцето си и да правя това, което ме прави истински щастлив, а не това, което останалите искат от мен да правя.

снимка: PR

Можеш ли да ни кажеш кой е твоят собствен любим трак?

Advertisement

Един-единствен? Това е невъзможно! Да кажа кой е моят любим трак е все едно да накарате един родител да избере кое от децата си обича повече! /смее се/. Винаги се привързвам силно към парчето,  върху което работя в момента, но може би винаги го сравнявам с Another Chance. Да, мисля, че ако трябва да избирам – а това е труден избор наистина – Another Chance ще е това парче, към което винаги ще се връщам.

Каква е тайната съставка на доброто хаус звучене?

Знаете ли, едно парче звучи добре за мен едва тогава, когато ме накара да изпитам нещо.  Това е удивителното свойство на музиката – да те накара да изпиташ нещо истинско! Когато започвам работа над нов трак, аз не зная къде ще ме отведе вдъхновението, но си казвам „Добре, нека опитаме така и да видим какво ще стане“. Когато парчето е готово и го чуя цялото и звученето ме накара да се почувствам различно, вече нямам търпение да го пусна и пред публика и да видя реакцията й.

Каква според теб е разликата между добрия трак и страхотния?

Всичко зависи от реакцията на слушателите. Ако песента докосне хората и ги накарат да изпитат емоцията на създателя й, то несъмнено тя е страхотна!

Advertisement

Как би определил стилът си с три думи?

Секси, танцувален и музикален.

Едно е сигурно – на 24 юли ROGER SANCHEZ ще се погрижи пясъкът на плажа на CACAO BEACH да остане особено горещ до малките часове на нощта. Повече за предстоящето събитие можете да научите тук.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement