Connect with us

Lifestyle

Transorganic – изложба на художника и гастроном Филип Попов

Avatar

Публикувано

на

transorganicposter

transorganicposterНа 28 януари, сряда, чистото изкуство и перфектните ястия са си устроили среща на улица „Кокиче” № 13. Мястото никак не е случайно, и тъй като е намислено да задоволява капризите на душата, ресторант „Soul Kitchen” е сякаш най- естественото пространство за разполагане на “Transorganic” – съвършеният свят на художника и гастроном Филип Попов.

Филип Попов е художник, структуралист, графичен дизайнер и пост-модерен артист. Всеки негов нов проект се появява със собствен визуален език. Големи подземни карти на несъществуващи цивилизации, гигантски юзини, продукти на урбанистични утопии, пътешествия в микро и макро-космоса, минималистични монохромни акварели или детайлни рисунки на немска военна техника. Еклектика и неограничен хоризонт на фантазията, които провокират въпроси…

Как и защо е произлязла красотата? Каква е гледката отвъд хоризонта на въображението? Какъв е вкусът на тайното знание? И коя е универсалната форма на изящното? Тези и още много въпроси със сигурност ще ви развълнуват дълбоко, когато прекрачите прага на уникалната изложбена зала и станете част от тази великолепна симбиоза. Защото нито едно нещо не създава значение само по себе си, а добива своя смисъл, когато е във връзка с нещо друго, неотменим закон на битието.

Предизвикайте сетивата си и се предайте на нуждите на душата си.

Сряда, 28 януари, 18:00 часа. Вход свободен.

„Transorganic” § „Soul Kitchen”.

Advertisement

Ул. “Кокиче” № 13, ресторант „Соул Китчън“, кв. Лозенец, София

Continue Reading
Advertisement