Connect with us

Музика

WOA Metal Battle Bulgaria 2015

Avatar

Публикувано

на

woa semi 2015 05 02

Този уикенд ще бъдат излъчени последните две банди, които ще се явят на финала на първото издание на Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria. Събитието се провежда в столичното открито заведение Маймунарника, Борисова градина, при вход свободен и неочакван интерес. Заведението отваря врати за посетители още от 12 часа, като всеки  може да наблюдава работата по подготовката за съответния ден.

Ето и програмата и поредността на излизане на групите в оставащите дни:

1.05 /петък/, начало 16:00 часа:

FAT BERTHA, SIMAI, DOWNFALL, TOOLSTICK, WARSCUM, OVERGAME, DEMENZIA, COPROSTASIS, MIZERERE, DOWNSLOT, LIEVEIL, CRASHBRAKE

2.05 /събота/, начало 16:00 часа:

Advertisement

POWER ENSLAVE, VIOLENTORY, EUFOBIA, VOICE AND FINGERS, ANEKDOT, THE REVENGE PROJECT, THE OUTER LIMITS, DIABLESS, FAT WHITE CHIEFS, AXEZ, SYSTEM

3.05 /неделя/, начало 17:00 часа: ФИНАЛ

През изминалия уикенд журито в състав Васко Катинчаров, Мартин Николов и Бойко Гюров, избра от първите над 30 участника, групите Full Circle, Dash The Effort и Urban Grey. В неделя към журито ще се присъедини оперативният мениджър на W:O:A Metal Battle и човекът, под чийто контрол се провеждат финалите в Германия. Също така той е забъркан в организацията на Wacken Open Air, Full Metal Cruise, Hamburg Metal Dayz, басист е на немска екстремна банда, както и агент в букинг агенцията на Saxon, Doro, Uli Jon Roth, Tarja, Iced Earth, Annihilator, Morgoth, Death Angel, Prong, Therapy?, Hardcore Superstar и много други банди.

Както знаете, конкурсът се провежда в 6 дни (24-26 април, 1-3 май).От първите пет дни се излъчва по един победител, който ще участва на финала на 3 май. Големият победител ще представи българската сцена на международния финал на Wacken Open Air 2015, като успоредно с това ще е и първата българска група, свирила на най-големия рок и метъл фестивал в света. Изявата на една сцена с BLIND GUARDIAN на 16 май в столичната зала „Универсиада“ и запис в плевенското студио „Max Sound Studios“ (www.maxsoundstudios.com) осъществен от Максим Горанов (Диана Експрес) и Христо „Chris“ Христов (Corpse, Angercure) са допълнителни бонуси, които групата победител ще получи. А една от групите участници ще бъде избрана да подкрепи на 25 юли в град София концерта на култовите CANNIBAL CORPSE.

Техниката, с която групите свирят и помощта на сцената идва от момчетата от  музикален магазин Music Division, които участват и с щанд през всички дни на събитието. Журналисти, музиканти, собственици на рок клубове и заведения, както и  хора от музикалния бизнес са сред постоянните посетителите на събитието.

Advertisement

Подкрепете българската сцена и не пропускайте най-мащабното събитие, събрало за първи път толкова много родни банди на едно място!

Continue Reading
Advertisement