Connect with us

Tехнологии

Актуализирането до Android 10 ПРАВИ ПРОБЛЕМИ НА НЯКОИ SONY СМАРТФОНИ

Avatar

Публикувано

на

Новата версия на Android 10 вече е факт и много смартфони се радват на новите му функции. Оказва се обаче, че наред с положителните, операционната система има своите недостатъци, особено за някои смартфони на Sony.

Phonearena съобщи за оплаквания от собствениците на смартфони Sony Xperia XZ2 и XZ3, че са се сблъскали с различни проблеми след актуализацията. Най-често срещаните са по-бавно отключване на устройството с помощта на пръстов отпечатък. Други потребители видяха самозаключване на екрана и по-бърза консумация на батерията. Собственикът на Xperia XZ3 написа, че алармата му по телефона се чува всяка минута, дори след изключването. Той реши проблема едва когато изчисти кеша на телефона.
Освен Xperia XZ3 и Xperia XZ2, задвижвани от процесора Snapdragon 845, Xperia 1 и Xperia 5, които са базирани на Snapdragon 855, също се сблъскаха с различни проблеми. Потребителите съобщават, че временно са разрешили проблемите си с помощта на приложението Xperia Companion, но след няколко дни се появяват отново. Според неофициална информация Sony временно спря да се актуализира до Android 10 за някои от техните смартфони.

Очаква се отделен пластир най-накрая да реши проблема, но датата на издаване все още не е известна.

web-tourist.net

Advertisement
Continue Reading
Advertisement